Odoraș.

Odoraș.

MariMar

Alimentele care conțin metale grele pot crește riscul de autism la copiii mici

Alimentele care conțin metale grele pot crește riscul de autism la copiii mici

La începutul lunii februarie 2021, un studiu a scos la iveală informații cu privire la conținutul alimentelor pentru bebeluși, disponibile în magazine, care le afectează micuților sănătatea. Au fost descoperite alimente care au indicat prezența unor cantități excesive de arsenic, mercur și plumb, scrie suntmamica.ro

Metalele grele din alimentele pentru bebeluși apar în mod natural în apă și sol. Calciul, magneziul și fierul sunt utile și favorizează o bună dezvoltare, dacă sunt consumate în cantități adecvate. Pe de altă parte, metalele grele toxice nu au un nivel de expunere sigur, chiar și în cantități mici. Prezența lor în produsele de nutriție pentru sugari este un motiv de îngrijorare, având în vedere corelația ridicată cu condițiile de neurodezvoltare precum ADHD și autismul.

Factorii apariției autismului nu sunt complet clari. Specialiștii consideră că atât factorii genetici, cât și cei de mediu, precum metalele grele din alimentele pentru bebeluși contribuie la apariția autismului. Chiar dacă cercetările sunt încă în desfășurare, dovezi ample indică o asociere puternică între expunerea la metale grele și incidența tot mai mare de cazuri de autism la copiii din SUA - 1 din 44 copii au autism.

Sugarii și copiii mici sunt expuși la astfel de elemente dăunătoare atunci când ingerează alimente contaminate. Copiii sub 36 de luni au o absorbție mai mare de nutrienți în intestin. Atunci când mercurul și plumbul sunt absorbite, acestea se acumulează în organe și țesuturi. Deoarece sistemul bebelușilor de detoxifiere este subdezvoltat, ei nu pot elimina aceste elementele periculoase prezente în alimentele consumate. Aceste metale grele toxice stocate ajung în creier și în sistemul nervos și acționează ca neurotoxine, afectând treptat funcționalitatea creierului.

Înlocuiește produsele alimentare nesigure cu alimente mai sănătoase

Raportul Healthy Babies Bright Futures 2019 a fost esențial în creșterea gradului de conștientizare cu privire la prezența metalelor grele toxice în alimentele bebelușilor. Există câteva recomandări pe care autorii le susțin:

  • Biscuiții pentru dentiție pot fi înlocuiți cu fructe și legume congelate sau refrigerate.
  • Gustările fără orez și cerealele reduc drastic expunerea la arsenic.
  • Cartofii dulci și morcovii au o absorbție crescută de metale toxice; diversele alegeri de legume limitează expunerea și oferă mai multe beneficii nutriționale.
  • Sucurile de mere, pere și struguri pot prezenta urme de arsenic și plumb. Apa este întotdeauna mai sigură.

 

 

 

 

 

Sursa foto: suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate