Ce afecțiuni dificile pot fi tratate cu ceapă

Ce afecțiuni dificile pot fi tratate cu ceapă

Ceapa este una dintre cele mai sănătoase legume, având nu doar virtuți culinare, ci și terapeutice. Aceasta este bogată în vitaminele B6, C, E și în minerale cum sunt siliciul, potasiul, iodul, fosforul, calciul, fierul și sodiul. Un compus valoros din ceapă este quercitina, care s-a dovedit că ar putea să inhibe apariția anumitor boli.

Combate simptomele răcelii

Ceapa conține peste 20 de substanțe antivirale și antibacteriene și este de preferat să o consumi proaspătă pentru a profita din plin de calitățile ei. Efectul benefic în susținerea imunității este dat de seleniu. În perioada de răceală sau gripă îți poți prepara câteva remedii pe bază de ceapă.

Pentru tuse – amestecă 5 ml de suc de ceapă cu 10 ml de miere pură și ia acest remediu măcar de două ori pe zi. Vei scăpa de tuse și îți vei calma gâtul iritat. Încearcă și următorul remediu care te pune pe picioare dacă ai viroze. Tai o ceapă de dimensiune medie în patru bucăți. Le pui într-un recipient, apoi torni un litru de apă fierbinte peste ele. Lași recipientul acoperit aproximativ 20 de minute, le presezi și după ce s-a răcit, adaugi 2 lingurițe de miere. Pentru a avea efecte pozitive în lupta împotriva răcelii, trebuie să consumi infuzia de mai multe ori în timpul zilei. Aceasta te va face să te simți mult mai bine din prima zi.

Scade riscul de apariţie a cancerului

Studiile au arătat că oamenii care consumă frecvent ceapă au un risc mai scăzut de a face boli cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer, comparativ cu alţi oameni care evită această legumă. Acțiunea benefică este conferită de quercitină, compus cu valoare antioxidantă.

Are proprietăți diuretice

Ceapa împiedică retenția de apă, ajută la eliminarea nisipului la rinichi, ameliorează guta și artrita. Dacă ai probleme cu hipertensiunea arterială, încearcă să consumi cât mai des ceapă, indiferent că este crudă sau fiartă. Ceapa ajută la scăderea tensiunii în mod natural și, de asemenea, subțiază sângele și dizolvă cheagurile formate.

Oprește căderea părului

Sucul de ceapă, aplicat de două ori pe săptămână, timp de 2 luni, este foarte eficient în creșterea părului. De asemenea, este folositor și pentru firele subțiri care se rup repede, chiar și pentru stoparea albirii premature a părului.

Remediu pentru a detoxifica rinichii

Ai nevoie de 2 litri de apă, 2 cepe, 3 legături de pătrunjel și sucul de la 3 lămâi. Într-o oală fierbi apa. Cureți și tai ceapa în bucăți, le bagi într-un borcan, torni apa fiartă, adaugi pătrunjelul și sucul de lămâie și îl lași la rece cel puțin 2 ore, iar la sfârșit strecori compoziția. Împarți lichidul în 5-6 porții și îl consumi în decursul unei zile. Urmezi cura 3 zile pe săptămână.

Sursa: frunza-verde.ro

Adaugă comentariu