Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Cum să pierzi mai ușor în greutate după vârsta de 40 de ani, potrivit experților

Cum să pierzi mai ușor în greutate după vârsta de 40 de ani, potrivit experților

Potrivit oamenilor de știință, rata noastră metabolică scade cu 2% la fiecare deceniu după vârsta de 20 de ani. De asemenea, avem tendința de a ne mișca mai puțin pe măsură ce îmbătrânim. Metabolismul lent, lipsa de activitate fizică și obiceiurile alimentare nesănătoase pot duce la creșterea în greutate și probleme de sănătate la persoanele de vârstă mijlocie.

Mai jos veți descoperi ce pași puteți face pentru a vă crește metabolismul și pentru a vă menține greutatea sub control, scrie stiai.net

Știm cu toții că exercițiile fizice și respectarea unei diete sunt necesare pentru a controla greutatea. Însă puțini dintre noi își amintesc că stimularea metabolismului este esențială pentru menținerea sănătății și menținerea corpului în formă bună, deoarece metabolismul lent poate fi un semn al unor probleme majore de sănătate și poate strica eforturile noastre de a ne menține în formă.

Vă prezentăm 7 strategii care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți metabolismul și să preveniți creșterea în greutate.

Cum să evitați să vă îngrășați odată cu înaintarea în vârstă

7. Mergeți la medic pentru un control

Creșterea în greutate la persoanele de vârstă mijlocie poate fi legată de probleme de sănătate, cum ar fi tulburările tiroidei sau suprarenale. Tulburarea glandei tiroide, în special, determină o scădere a ratei metabolice bazale, ducând la creșterea în greutate.

Dacă doriți să rămâneți sănătoși și să vă mențineți metabolismul să funcționeze corect, vizitați-vă medicul endocrinolog sau medicul de familie o dată pe an și testați-vă sistemul endocrin.

6. Respectați rutina zilnică

Studiile au arătat că lipsa somnului poate fi legată de consumul ridicat de alimente și, în consecință, de creșterea în greutate. Dacă nu dormi suficient, corpul tău are nevoie de energie suplimentară și vei avea mereu senzația de foame. Drept urmare, mănânci mai mult decât trebuie și te îngrași.

Asigurați-vă că nu săriți peste micul dejun. Este cea mai importantă masă a zilei, deoarece îți trezește metabolismul și îl menține activ pe tot parcursul zilei.

Alege un mic dejun bogat în vitamine și fibre, cum ar fi fulgi de ovăz cu nuci și fructe, sau o omletă cu legume și ierburi. Fă asta și poți fi sigur că îți începi ziua cu bine.

5. Fii activ!

Odată cu dezvoltarea tehnologiei atât de rapidă, avem tendința să ne mișcăm mai puțin. Din ce în ce mai mulți oameni aleg locuri de muncă cu jumătate de normă sau lucrează de acasă, ceea ce înseamnă că deseori neglijăm acele plimbări zilnice de 15-20 de minute pe care ar trebui neaparat le faceam.

Este foarte greu să scapi de colăceii din părțile laterale și de la picioare, de burta inestetică, celulita și de grăsimea din toate celelalte zone, dar acesta este prețul pe care îl plătim pentru un stil de viață sedentar.

Adaugă plimbările zilnice în rutina ta și găsește timp să faci exerciții fizice de cel puțin 3 ori pe săptămână pentru a-ți menține corpul în formă, pentru a rămâne sănătos și pentru a reduce riscul de a dezvolta mai multe depozite de grăsime.

4. Îmbunătățiți-vă antrenamentele

 

Dacă faci exerciții, dar constați că exercițiile tale au devenit mai puțin eficiente, încearcă antrenamentul pe intervale de mare intensitate. Această strategie de antrenament alternează perioade scurte de exerciții intense cu perioade mai puțin intense de recuperare.

Cercetările au arătat că chiar și 15 minute de astfel de exerciții pot fi mai eficiente decât o sesiune convențională de antrenament de o oră. Acest tip de antrenament vă va ajuta să ardeți mai multe calorii și va continua să fie eficient chiar și 24 de ore mai târziu.

Dacă faci exerciții cu greutăți de 1,5 kg, încearcă să folosești greutăți de 2,5 kg și vei vedea că poți obține rezultate mai bune într-o perioadă mai scurtă. Programele mai intinse pot fi diferite, dar, ca regulă generală, toate durează mai puțin de 30 de minute.

Așa că acum, să spui că nu ai suficient timp să faci exerciții fizice nu mai este o scuză.

3. Bea suficientă apă

Este un fapt binecunoscut că a bea apă înainte de masă te poate sătura și te poate face să mănânci mai puțin, dar puțini dintre noi știu că apa poate accelera metabolismul.

Cercetările au arătat că consumul a 0,5 litri de apă poate crește metabolismul cu până la 25% timp de o oră. Puteți spori acest efect de ardere a caloriilor bând apă rece și făcându-vă corpului să folosească energie suplimentară pentru a încălzi apa și a o aduce la temperatura corpului.

2. Evitați produsele care încetinesc metabolismul

Există mai multe produse pe care trebuie să le reduci dacă nu vrei să te îngrași. Pâinea albă și pastele albe sunt făcute din făină albă procesată, care este lipsită de toate fibrele și antioxidanții, care încetinesc digestia.

Corpul tău folosește mai puține calorii pentru a digera alimentele făcute din făină albă, așa că este o idee bună să le înlocuiești cu produse întegrale.

De asemenea, ar trebui să evitați băuturile răcoritoare și gustările care conțin sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză (HFCS). Producătorii folosesc adesea acest îndulcitor pentru că este ieftin. HFCS este bogat în calorii și ar trebui luat în considerare atunci când cumpărați un suc.

1. Mănâncă și bea alimente care stimulează metabolismul

Studiile au arătat că consumul a 4 căni de ceai verde pe zi poate reduce greutatea corporală și tensiunea arterială sistolică. Galatul de epigalocatechină (EGCG), prezent în ceaiul verde, crește oxidarea grăsimilor și crește consumul de energie cu aproximativ 4%.

Peștele și ardeiul iute sunt printre alte alimente care te vor ajuta să arzi grăsimile. Acizii grași omega-3 care se găsesc doar în peștele gras pot reduce foamea și pofta de mâncare, în timp ce capsaicina prezentă în ardeiul iute, face ca organismul să producă mai multă căldură și să ardă mai multe calorii.

 


 

Share:

Articole recomandate