Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Specialist ceaiuri: Ceaiul adevărat este cultivat în ferme mici, în mod tradiţional, iar la pliculeţe sunt doar resturi

Specialist ceaiuri: Ceaiul adevărat este cultivat în ferme mici, în mod tradiţional, iar la pliculeţe sunt doar resturi

Ionela Popa este specialistă în ceaiuri. Adoră această băutură și cunoaște absolut totul despre el, de la calitate, până la modul de păstrare cel mai potrivit. Într-un interviu oferit de specialistă portalului gustarte.ro ne-a atras atenția o afirmație interesantă despre ceaiul din pachețele și am selectat anume această precizare care credem că vă este utilă și vouă, cititorilor noștri.

Ionela Popa susține că ceaiul de la pliculeţe conţine resturi. Chiar şi firmele foarte mari care au plantaţii imense în India, nu fac ceai care poate fi comparat cu cele de calitate. De fapt, toate sunt ceaiuri măcinate, care nu este crescut cu atenţie.

Ceaiul adevărat este cultivat în ferme mici, se prelucrează tradiţional, adică manual, fără utilaje. Acestea ocupă în general maximum 5 hectare. La culturile mici pot apărea dăunători şi în acest caz nu mai au ce să îi facă. „Ca să vă daţi seama de situaţie, trebuie să ştiţi că ceaiul este cea mai contrafăcută băutură pentru că este cel mai consumat lichid de pe planetă cu excepţia apei”, spune specialista.

Cum recunoaştem un ceai de calitate?

Ceaiul verde trebuie să fie verde. Pur şi simplu, verde. Dacă este ceai alb, trebuie să fie alb-verzui. Ceaiul de calitate este din frunze, nu tocătură, nu frunze măcinate. Depinde foarte mult de felul în care este rulat, dar frunza trebuie să se desfacă în cană în momentul în care l-ai infuzat. Oricum, îţi dai seama în timp dacă este de calitate sau nu, pentru că fiecare specialitate de ceai verde, de exemplu, este rulată într-un anume fel. În niciun caz nu este la pliculeţe, cu vrac.

 

Sursa: gustarte.ro

Share:

Articole recomandate