Maioneză preparată acasă. Reţeta clasică

Maioneză preparată acasă. Reţeta clasică

Sursele demne de încredere susţin că reţeta de maioneză tradițională a fost adusă din Franţa. Sosul este printre cele mai populare produse alimentare din lume. Îl întrebuinţăm pentru prepararea unor reţete delicioase, sau alegem calea simplă, cea de preparare a unor tartine simple și gustoase.

Maioneza comercializată şi ambalată frumos are adaosuri alimentare nu chiar sănătoase. Conştientizăm, dar continuăm să procurăm. Ca să nu ne dezicem de gustul acestui sos gustos, îl putem prepara acasă. Ingredientele sunt simple, iar produsul final, mai natural și mai gustos decât cel din magazine. Desigur că termenul de valabilitate nu e mare, în schimb puteţi avea în frigider un produs proaspăt.

Ingrediente:

3 gălbenuşuri crude

3 linguriţe cu vârf de muştar

½ linguriţă sare

200 - 250 ml de ulei de floarea soarelui

½ de linguriţă de sare

opţional 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Pe cele din urmă le puteţi folosi pentru prepararea unor prăjituri. Puneţi gălbenuşurile într-un castron adânc (ca sa evitaţi stropii în timpul mixării), adăugaţi 3 linguriţe cu vârf de muştar. Puteţi face o combinaţie dintre muştarul pastă şi cel cu boabe. Adăugaţi un pic de sare. Mixaţi conţinutul până se omogenizează. Turnaţi uleiul. Mixaţi din nou până când uleiul se face una cu gălbenuşurile. La final, puteţi adăuga un pic de suc de lămâie.

 

 

Foto: cdn-jpg.thedailymeal.net

Adaugă comentariu