Trucul genial pentru cei mai gustoși castraveți marinați. Doar gospodinele de excepție îl știu
- 2024-08-13
- 936
Murăturile sunt un deliciu pentru moldoveni, mai ales pe timp de iarnă. Pentru orice masă, acestea merg perfect ca și garnitură. Iată o rețetă de castraveți marinați, care va cuceri toate gospodinele. Sunt crocanți, aromați și gustoși.
Ingrediente și sfaturi
Pentru a obține niște castraveți marinați, crocanți și gustoși, gospodinele trebuie să știe că la bază se află un truc important. Astfel, pentru ca rețeta ta să fie reușită, trebuie să folosești o saramură fierbinte. Aceasta are rolul de a păstra prospețimea și textura castraveților, sigilând toate aromele condimentelor adăugate.
Pentru ingrediente avem nevoie de:
1 kg castraveți mici și proaspeți
1 litru de apă
250 ml oțet (5%)
2 linguri de sare
2 linguri de zahăr
4 căței de usturoi, tăiați felii
1 linguriță boabe de piper negru
1 linguriță semințe de mărar
1 linguriță semințe de coriandru (opțional)
1 frunză de dafin
1-2 ardei iuți (opțional, pentru un gust picant)
Modul de preparare
Metoda de preparare este una extrem de simplă. Prima dată trebuie să spălăm bine castraveții și să le tăiem capetele. În cazul în care sunt mai mari, aceștia se taie în sferturi sau jumătăți, după cum preferă fiecare. Ulterior, într-o cratiță se prepară saramura. Adu apa în punctul de fierbere, apoi adaugă oțet, sare, zahăr și amestecă continuu până când sarea ajunge să se dizolve. Saramura trebuie lăsată la fiert aproximativ 2 minute, apoi se lasă la răcit.
Sterilizarea borcanelor și capacelor se face prin fierbere pentru aproximativ 10 minute, iar apoi urmează îmbutelierea castraveților. Astfel, tot ce trebuie să faci este să așezi în fiecare borcan felii de usturoi, boabe de piper, semințe de mărar, semințe de coriandru, ardei iubite, dacă preferi și frunze de dafin. Adaug apoi castraveții, presându-i ușor pentru a nu lăsa spațiu. Adaugă saramura fierbinte, asigurându-te că aceștia sunt complet acoperiți!
Borcanele se închid cu capacele sterilizate și se întorc cu capul în jos pentru a se sigila exact așa cum trebuie. Se lasă la răcit, apoi se depozitează într-un loc întunecat și răcoros, timp de 2 săptămâni cu aproximație.