Soluție contra balonării - limonada cu mentă, ghimbir şi castravete

Soluție contra balonării - limonada cu mentă, ghimbir şi castravete

Această băutură nu numai că te va răcori în această vară caniculară, dar îţi va dărui şi un abdomen plat, dacă balonarea îţi dă bătăi de cap.

Lămâia - conţine acid ascorbic, care ajută digestia şi arde mai repede grăsimile consumate. De asemenea, lămâia previne apariţia gazelor intestinale, conferă energie (datorită vitamine C din compoziţie) şi stimulează metabolismul.

Ghimbirul - este un excelent condiment cu efecte antiinflamatoare, graţie unui compus numit gingerol, care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi ajută la arderea grăsimilor. 

Menta - este recunoscută pentru beneficiile sale asupra digestiei, prevenind bolile colonului. De asemenea, este ideală pentru combatrea greţurilor.

Castravetele - este bogat în apă şi are efect diuretic, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din corp.

Cum să faci limonadă cu mentă, ghimbir şi castravete:

  • 1,7 litri de apă plată
  • o lămâie
  • un castravete
  • 2 linguriţe de ghimbir proaspăt dat pe răzătoarea cu ochiuri mici
  • 10 frunze de mentă
  • 2 linguriţe cu miere

Mod de preparare:

Mai întâi, prepară infuzia cu mentă: pune frunzele de mentă la fiert, într-un ibric cu 200 ml de apă. După fierbere, lasă deoparte ibricul pentru 5 minute.

Apoi prepară sucul de lămâie: stoarce lămâia şi dă pe răzătoare puţină coajă (pe care o vei adăuga la final în limonadă).

Al treilea pas: cojeşte castravetele şi dă-l la blender, apoi toarnă conţinutul în sucul de lămâie amestecat cu infuzia de mentă.

Mai departe, umple o carafă cu 1,5 litri de apă plată şi adaugă infuzia de mentă, suc de lămâie şi castravete. Amestecă bine, apoi adaugă ghimbirul ras, coaja de lămâie şi mierea. Poţi adăuga şi 1-2 frunze de mentă, pentru un plus de prospeţime.

Ţine limonada la frigider şi bea din ea după fiecare masă sau oricând ţi-e poftă de o băutură proaspătă şi sănătoasă. 

 

Sursa: csid.ro; zira.uz

Adaugă comentariu