5 alimente considerate „antibiotice” naturale
- 2023-05-23
- 1072
Mulți oameni caută alternative la antibiotice pentru a lupta împotriva infecțiilor bacteriene. Aici enumerăm câteva remedii casnice și alimente care funcționează ca antibiotice naturale.
Antibioticele sunt utilizate în mod obișnuit în tratamentul infecțiilor bacteriene. Dar din cauza abuzului și a utilizării incorecte, astăzi multe bacterii au devenit rezistente la aceste medicamente. În plus, multe antibiotice vin cu efecte secundare care uneori pot afecta organe precum ficatul și rinichii. Prin urmare, mulți oameni caută astăzi alternative naturale la aceste medicamente.
Din fericire, există multe remedii de casă și alimente care funcționează ca antibiotice naturale. Deci, în loc să apelați la medicamente, puteți încerca să adăugați aceste alimente în dieta zilnică pentru a fi ferit de multe infecții bacteriene.
Acestea nu numai că pot preveni infecțiile bacteriene, dar vă pot ajuta și să luptați împotriva agenților patogeni invadatori dacă sunteți deja infectat. Aceste antibiotice naturale vor reduce inflamația și vor crește prezența bacteriilor bune și protectoare. Așadar, iată câteva remedii de casă care funcționează ca antibiotice naturale.
Ghimbir
Acesta este unul dintre cele mai bune alimente antibacteriene și antiinflamatorii pe care le puteți găsi. Conține gingerol, terpenoide, shogaol, zerumbone și zingerone, precum și flavonoide puternice cu proprietăți antimicrobiene. Vă poate ajuta să luptați eficient cu multe tulpini de bacterii.
Cel mai bun mod de a-l consuma este crud. Îl poți mesteca după mese ca odorizant de gură. Răzuiți puțin pe salate și supe creme. De asemenea, puteți adăuga puțin în ceașca de ceai de dimineață.
Ulei de oregano
Acesta are compuși anti-bacterieni și antifungici puternici sub formă de carvacrol și timol. Acest ulei vă poate ajuta să luptați împotriva mai multor tulpini de bacterii, unele chiar rezistente la antibiotice. Este deosebit de eficient în tratamentul E. coli. Dar asigurați-vă că utilizați uleiul pur și cumpărați-l dintr-o sursă verificată.
Doar amestecați 1 până la 2 picături din acest ulei în apă și luați-l. Nu-l consumați mai mult de 2 săptămâni și consultați un medic înainte de a începe, deoarece poate interacționa cu anumite medicamente.
Ceapă
Ceapa este o sursă bogată de compuși ai sulfului terapeutic numiți sulfoxizi de cisteină, pe lângă faptul că conțin flavonoide care au efecte antibiotice uimitoare.
Puteți consuma ceapa brut. Asigurați-vă că o tăiați și lăsați să stea ceva timp. Acest lucru îi va crește conținutul de fitonutrienți. De asemenea, o puteți adăuga la tocane și supe sau pur și simplu o puteți fierbe. Pentru efecte și mai puternice, adăugați puțin usturoi.
Usturoi
Acesta conține alicină, care poate lupta eficient împotriva mai multor tulpini de bacterii. Dar acest aliment trebuie consumat cu moderație. Persoanele cu tulburări de sângerare trebuie să-și consulte medicul înainte de a consuma u și nu este destinat copiilor.
Acestea fiind spuse, usturoiul poate ucide agenții patogeni responsabili de infecții comune și rare. Are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene puternice și este cel mai bine consumat crud.
Miere Manuka
Toată mierea este bună pentru combaterea agenților patogeni. Dar mierea de Manuka este mai puternică decât alte soiuri. Această miere este originară din Noua Zeelandă. Are proprietăți antibiotice, antibacteriene și antimicrobiene uimitoare și este folosit chiar și în tratamentul SARM, potrivit Health Site.. Dar nu trebuie administrat sugarilor. Poate chiar inhiba mai mulți agenți patogeni rezistenți la medicamente.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.