Chec cu căpșuni: ușor de gătit și extrem de gustos

Chec cu căpșuni: ușor de gătit și extrem de gustos

Suntem în sezonul căpșunelor și e cazul să gătiți un desert cu acestea. Căpșunile sunt considerate niște regine printre fructe și pomușoare. Rețeta de chec care v-o propunem este ușoară, iar la preparare puteți implica și piciul.

Ingrediente pentru un chec:
– 150 g de unt la temperatura camerei
– 200 g de zahăr tos
– 2 ouă mari
– 200 g de făină
– o linguriță cu praf de copt
– 125 ml de iaurt natural
– coaja + sucul de la o lămâie
– o linguriță cu extract de vanilie
– 250 g de căpșune proaspete.

 

Pregătire:

Încinge cuptorul la 180°C.

Tapetează cu unt și hârtie de copt o tavă pentru chec. Apoi bate untul cu zahărul până iese o cremă densă, iar zahărul e aproape topit. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine. Pune sucul și coaja de lămâie, iaurtul și extractul de vanilie. Le amesteci pe toate cu mixerul 2-3 minute la viteză medie.

Pune apoi făina, cernută împreună cu praful de copt. Amestecă din nou. Compoziția pentru chec va avea textura unei înghețate ușor topite. Este momentul să adaugi căpșunile, tăiate în sferturi. Nu amesteca căpșunile cu mixerul pentru că se zdrobesc. Toarnă apoi totul în tava pentru chec și dă la cuptor pentru 50-60 de minute sau până trece testul scobitorii. Dacă se rumenește prea tare, acoperă cu o folie de aluminiu, pentru că trebuie să se coacă foarte bine și la interior, nu ajunge doar crusta de la suprafață.

Poftă mare vă dorim!

 

Foto și rețetă: teoskitchen.ro

Adaugă comentariu