Gem din zmeură și cu suc de coacăze roșie, gătit în multifierbător
- 2017-06-28
- 4671
În sezonul zmeurei este cazul să gătiți pentru iarnă dulceață și gem. În ceea ce urmează găsiți o rețetă ușoară cum să gătiți gem de zmeură în multifierbător adăugând și suc de coacăze roșie, care e foarte bogată în pectină.
Spre deosebire de dulceață, gemul este de consistența jeleului iar fructele sunt fierte mai mult și nu rămân întregi.
Deci, pentru gem aveți nevoie de 2 kg de zmeură, tot atâta zahăr și 250 ml de suc de coacăze roșie.
Spălați zmeura, iar jumătate din ea o transformați în piure. Stoarceți sucul din coacăze. Piureul din zmeură, sucul de coacăze și tot zahărul le punem în multifierbător conectând-ul pentru 20 de minute la temperatura de 160 de grade. Între timp mestecați cu o lopățică de silicon sau de lemn și luați spuma până începe a fierbe. După ce dă în clocot adăugăm restul zmeurei și punem la regimul „Dulceață”, dar deconectăm cu 15 minute înainte de timpul prestabilit de program.
Turnăm apoi gemul în borcanele sterilizate, punem capacele și le întoarcem cu fundul în sus. Când se răcește gemul va deveni de consistența jeleului. Apoi punem borcănașele la păstrare într-un loc răcoros.
La iarnă veți avea parte de un desert foarte gustos!
Informații: webspoon.ru
Foto simbol: zakrutki.com; suseky.com; gastronom.ru; fx-fp.ru