Prăjitură cu clementine – rețetă de sezon
- 2018-01-02
- 4664
Probabil pentru majoritatea dintre noi sărbătorile de iarnă sunt echivalente și cu mirosul de portocale sau clementine. Sub brad și pe masă sunt nelipsite în această perioadă. Și chiar dacă ne place să le mâncăm în forma lor proaspătă, vă propunem să le încercați și în calitate de ingredient minune într-o prăjitură ce îți va lăsa gura apă cu siguranță.
INGREDIENTE
170 g făină
170 g unt
170 g zahăr pudră + 100 g (folosit după coacere)
4 ouă
120 ml suc de portocale
coaja a trei clementine sau portocale
1 praf de copt
3 clementine
MOD DE PREPARARE
Îți va lua nu mai mult de 25 de minute.
1. Se mixează gălbenuşurile cu 140 g zahăr până ce se obţine un amestec spumos care şi-a dublat volumul.
2. Se adaugă untul moale, 120 ml suc de portocale, coaja rasă, făina şi praful de copt, continuând mixarea.
3. Separat se bat albuşurile şi se adaugă cele 30 g de zahăr rămase şi, după formarea spumei, se adaugă în amestecul cu făină.
4. Se pune aluatul într-o formă de copt tapetată cu hârtie, se nivelează şi se aşează deasupra felioarele de clementine. Se coace 20-25 de minute. După răcire se taie şi se aduce la masă cu zahăr pudră deasupra.
Sursa: retete.unica.ro