CIORBĂ DE MAZĂRE USCATĂ CU COSTIȚE AFUMATE
- 2023-08-23
- 1384
Această supă este perfecta atât pentru sezonul rece care se apropie, cât și pentru sezonul cald și este aromată. Sper să vă placă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!
INGREDIENTE:
3 l. – apă
1 ceapă
1 morcov
1 tulpină de țelină
1 rădăcină de țelină
2 căței de usturoi
400-500 gr. – costițe afumate
1 linguriță – sare
250 gr. – mazăre
3 cartofi
1 morcov
1 roșie
½ ardei
1 legătură – pătrunjel
MOD DE PREPARARE:
1. Pune mazărea spălată bine într-un bol, acoper-o cu apă și las-o la hidratat 3-4 ore sau peste noapte.
2. Pune o cratiță cu apă la foc, adaugă în ea rădăcina de țelină, tulpina de țelină, morcov, ceapă, cățeii de usturoi, costițele și sarea. Odată ce apa a început a clocoti, fierbe supa 40 de minute.
3. Scoate legumele și costițele din supă. Adaugă mazărea scursă de apă și fierbe-o aproximativ o oră sau până se înmoaie.
4. Între timp taie cartofii și morcovul cubulețe. De asemenea taie costițele și adaugă-le împreună cu legume în supă.
5. Mai fierbe totul 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a stinge focul, pune roșia și ardeiul tăiat cubulețe.
6. Stinge focul și adaugă pătrunjel.
7. Servește supa cu plăcere, poftă bună!
Sursa: valeriesfood.md