Ingredientul surprinzător care se adaugă peste carnea de porc înainte de gătire
- 2024-12-24
- 222
În această perioadă din an, carnea de porc este cea mai căutată, iar pe masa de sărbători vor fi puse nenumărate produse tradiționale. Însă, dacă ne dorim un Crăciun ceva mai special, putem apela la o friptură, care va fi și mai delicioasă dacă folosim această marinadă!
De sărbători, sarmalele sunt vedeta incontestabilă a bucătăriilor din întreaga țară. Însă, dacă ne dorim să deviem puțin de la tradiție, putem alege din nenumărate alte rețete delicioase, de care nu ne vom mai sătura!
Iar dacă apelăm la o friptură, trebuie să știm că există un ingredient anume care va face carnea de porc mult mai fragedă și gustoasă decât de obicei! Este vorba despre o marinadă specială, la care vom apela mereu de acum înainte!
De ce ingrediente avem nevoie
Practic, nu trebuie decât să combinăm câteva ingrediente simple, pentru a avea o carne de porc mai delicioasă și mai fragedă ca oricând! În plus, partea cea mai bună este faptul că aceste ingrediente sunt foarte simple și ușor de găsit, în mai toate magazinele din țară!
În primul rând, este vorba despre 70 de grame de muștar Dijon, de 50 ml de oțet de vin alb, un cățel de usturoi mărunțit, o lingură de salvie uscată, trei foi de dafin, iar, nu în ultimul rând, oricât de multă sare și piper dorim!
Cum pregătim o marinadă perfectă pentru carnea de porc
Aceste ingrediente simple vor transforma complet carnea noastră, iar friptura va fi una mult mai fragedă și mai gustoasă decât în mod obișnuit! Iar pentru a pregăti marinada, nu trebuie decât să urmăm câțiva pași simpli!
Practic, trebuie să începem prin a amesteca muștarul și oțetul într-un bol, până când totul devine omogen. Apoi, vom adăuga usturoiul mărunțit, salvia, sarea, piper, cât și foile de dafin. Totul trebuie amestecat bine, iar treptat, putem adăuga și uleiul de măsline.
Apoi, trebuie să lăsăm marinada să se „odihnească” vreme de 10 – 15 minute, pentru ca aromele să se omogenizeze. Mai departe, vom pune unge cât mai bine carnea în acest amestec, iar apoi o vom lăsa în el, vreme de 12 ore, la frigider. Odată ce vom pregăti friptura, carnea va fi mult mai gustoasă și mai fragedă!