Rețeta de pâine fără drojdie de la jurnalista Lorena Bogza

Rețeta de pâine fără drojdie de la jurnalista Lorena Bogza

Faptul că jurnalista Lorena Bogza este o gospodină iscusită și are o pasiune aparte pentru gătit deja nu ne mai uimește. Aceasta prepară tot felul de bunătăți care îți lasă gura apă, dar și să coacă singură pâine, în condiții de casă.

De când a început să gătească, Lorena Bogza a încercat foarte multe rețete de pâine, însă abia acum a găsit-o pe cea care i-a plăcut cel mai mult. Jurnalista a hotărât să le spună și admiratorilor ei despre rețeta pe care a îndrăgit-o atât de mult.

„Gata, am găsit rețeta perfecta de pâine sănătoasă, fără drojdie! Am experimentat ceva vreme, dar rezultatul merită osteneală.

Rețeta este:

- 500 g făină de țară (am observat că este net superioară celei de magazin)

- 100 g de maia (făcută după rețeta lalena.ro - starter, din făină de secară și apă călduță)

- 340 ml de apă și 2 lingurițe rase de sare.

Amestecați ingredientele cu lingura, puneți vasul la frigider până a doua zi. Scoateți apoi aluatul și lăsați-l cam o ora - două la temperatura camerei. Încingeți la 250 de grade cuptorul, cu o oală cu capac înăuntru, puneți repede aluatul în oală, puneți capacul și dați la cuptor pentru 30 de minute. Scoateți capacul și mai lăsați maximum 10 minute. Atât! Pofta bună! Este o bunătate!!! Crocantă la exterior și puhavă, moale în interior”, a fost mesajul cu rețeta scris de Lorena Bogza.

Foto: facebook.com

Adaugă comentariu