Două supe ideale pentru bebeluși

Două supe ideale pentru bebeluși

O supă caldă este un balsam pentru vremea rece, dar şi o mâncare care le dă o stare de confort copiilor atunci când sunt bolnavi. Nu folosiţi mixuri de sare şi condimente din comerţ. Nu sunt potrivite pentru hrana celor mici şi majoritatea conţin şi zahăr, şi aditivi. Bebeluşilor şi copiilor mici le place gustul de usturoi, puteţi să-l adăugaţi cu încredere.

Vă propunem în continuare două rețete de supe care sunt ideale pentru bebeluși:

Supă de cartofi cu carne de curcan

Ingrediente:

1 ceapă

4 căţei de usturoi

1 ardei gras

1 morcov

1 felie de ţelină

2 cartofi

100 grame de carne de curcan, fiartă

pătrunjel proaspăt, fin tăiat


Mod de preparare:

Carnea se fierbe separat. Zeama în care a fiert nu se foloseşte la prepararea hranei copiilor. Se curăţă legumele şi se taie mărunt. Se adaugă într-o oală cu apă pentru prepararea hranei bebeluşilor şi copiilor mici bucăţelele de ţelină, morcovi, cartofi. Când acestea au consistenţă al dente, se adaugă ceapa, usturoiul, carnea de curcan fiartă în prealabil şi ardeiul gras. Se lasă la fiert.

Pentru bebeluşi şi copii mici, supa se pasează cu ajutorul unui blender. Copiii care pot mesteca bine, pot consuma supa ca atare.

Pătrunjelul se poate adăuga direct în farfuriile copiilor mai mari, dar nu şi la cei mici pentru că există riscul de a se îneca cu frunzele.

Supă de ardei gras

Ingrediente:

1 ceapă

4 ardei graşi roşii

4 căţei de usturoi

2 linguri de pastă de tomate

pătrunjel

iaurt după gust

5 ml de ulei de măsline extravirgin


Mod de preparare:

Se spală bine toate ingredientele, apoi se taie mărunt.
Se pun într-o oală cu apă pentru prepararea hranei bebeluşilor şi copiilor mici. Se lasă la fiert. Când sunt gata, se pasează cu blenderul. În farfurie se poate pune o linguriţă de iaurt şi un strop de ulei de măsline extravirgin. Pătrunjelul fin tăiat se poate adăuga direct în farfuriile copiilor mai mari, dar nu şi la cei mici pentru că există riscul de a se îneca cu frunzele.

 

Sursa: csid.ro; bebeteiubesc.ro

Adaugă comentariu