Supă cremă de linte cu chimen
- 2016-03-10
- 10160
E delicioasă şi sănătoasă, iar aroma de chimen îi va da un deliciu aparte… Dacă nu ai încercat niciodată supa de linte, încearcă această reţetă şi vei vedea că va deveni preferata ta! E foarte gustoasă şi hrănitoare! În plus, o faci în doi timpi şi 3 mişcări!
Ingrediente:
pentru 3-4 farfurii
250 gr linte roşie
1 ceapă medie
1 morcov
2-3 căţei de usturoi
1 lingură pastă de ardei
1/2 linguriţă chimen măcinat
un vârf de coriandru măcinat
2 linguri ulei
Preparare:
- Se căleşte ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele până ceapa devine moale.
- Se adauga usturoiul mărunţit şi se mai căleşte 1 minut.
- Se adaugă pasta de ardei (eu am pus un pic de sos chili) şi se căleşte încă 1-2 minute.
- Se pune lintea într-un castron, cu 1 litru de apă şi se adaugă tot conţinutul de mai sus. Se adaugă coriandrul, chimenul şi sare după gust.
- Se aduce la fierbere şi se lasă pe foc, sub capac, timp de 15-20 minute (gust-o, trebuie să fie molcăluţă).
- Se răceşte uşor, apoi se mixează în blender până obţinem o supă cremă fină.
Supa se serveşte caldă cu pâine toast sau uscată uşor la cuptor şi presărată cu puţin ulei (la dorinţă) şi seminţe întregi de chimen (sau poţi căuta pâine cu seminţe). În farfurie poţi presura puţină boia de ardei şi decora cu un fir de pătrunjel şi câteva rondele de morcov (fiert).
Notă: Dacă nu vrei să prăjeşti ceapa şi morcovul, le poţi adăuga la fiert!
Poftă bună!