Alisa Pîrău – visul părinților, realizat de Dumnezeu

Alisa Pîrău – visul părinților, realizat de Dumnezeu

Nu este un erou de poveste, dar este minunea care scrie povestea părinților săi, folosind cele mai dulci îmbrățișări, cele mai luminoase zâmbete și cele mai adevărate emoții. Pentru că este visul de mulți ani al părinților, pe care Dumnezeu l-a transformat într-o minune de fetiță și l-a trimis în familia Pîrău ca un semn că minunile există.

Olga și Ion Pîrău și-au dorit dintotdeauna o fetiță. Era unicul lor vis care avea să îi facă cu adevărat realizați ca familie. Și ca și în cazul multor vise, și acesta se lăsa cam mult așteptat. Au încercat în fel și chip să grăbească realizarea lui, dar totul era în zadar.

Anii treceau și visul familiei Pîrău nu se mai realiza. Atunci au decis să caute răspunsuri în domeniul medicinii. Opt ani au tot călcat pragurile multor instituții medicale din Republica Moldova și din afară, dar concluzia finală a fost unanimă – să renunțe definitiv la acest vis. Cu durere în suflet au acceptat această concluzie a oamenilor, dar nu au renunțat să viseze.

Într-o zi, în ajun de ziua de naștere a Olgăi, Dumnezeu a decis să îi facă cel mai frumos cadou din câte pot exista – să-i realizeze visul. Și în pofida tuturor pronosticurilor anterioare, medicii au confirmat sarcina. Chiar și așa, Olga și Ion nu puteau să conștientizeze această fericire, care a dat peste ei ca o avalanșă de emoții diferite.

Nu puteam să cred că e adevărat. I-am zis soțului și în loc să se bucure era confuz. Nu știa ce să îmi spună. Iată că în sfârșit visul nostru a devenit realitate, dar noi ne-am speriat. Ne era frică de ce se va întâmpla. Cum vor fi aceste 9 luni? Cum să ne purtăm și ce trebuie să facem ca să fie totul ok? Aveam atâtea întrebări, dar și o mare frică de răspunsuri”, își amintește mămica.

Fiecare lună era o nouă provocare și îi părea Olgăi o veșnicie. Număra zilele și orele până la marele eveniment. Și abia când a văzut chipul visului său, a lăsat fericirea să explodeze. Abia atunci au realizat că pot să se bucure așa cum nu au mai făcut-o, privind în ochii minunii care le-a trimis-o Dumnezeu. Alisa Pîrău - un boț de om, cu ochi mari și visători, care a început a transforma în sărbătoare fiecare clipă a părinților, chiar din momentul când a apărut pe lume.

Tata a sărbătorit o lună acest miracol și timp de 3 ani și 5 luni nu are mai mare sărbătoare decât să își țină prințesa în brațe. O iubește enorm și îi îndeplinește toate dorințele, dar nu întrece limitele. Este corect și autoritar când o cere situația. Asta pentru că mica minune cu părul de păpădie are un caracter foarte puternic și o curiozitate excesivă. Ea nu caută căi ușoare de rezolvare a micilor ei curiozități.

De 3 ani și 5 luni, Alisa colorează fiecare zi a părinților și îi uimește de câtă energie poate avea un copil, dar și câte îmbrățișări poate da. Cea mai mare bucurie a ei este să meargă la grădiniță. Adoră să socializeze cu alți copii și să o imite pe eroina a cărei nume îl poartă. Ba mai mult, cei apropiați o și numesc – Alis din țara minunilor.   

Mama poate ore în șir să o admire pe Alisa dansând și cochetând cu oglinda. Are multe preferințe, dar încă nu a decis dacă vrea să facă ceva din activitățile creative propuse de mama. Iar mama nu insistă, căci ceea ce cu adevărat contează este să o vadă sănătoasă și fericită.

Olga și Ion Pîrău îi mulțumesc lui Dumnezeu că le-a reamintit să creadă... și micuței Alisa pentru că îi învață să trăiască viața colorat și cu emoții la superlativ.

Adaugă comentariu