Creșterea aportului unui mineral în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de autism la copii

Creșterea aportului unui mineral în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de autism la copii

Administrarea suplimentelor cu fier în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de autism la copii, este concluzia unui studiu al cercetătorilor americani din cadrul Universității California. Studiul a fost realizat cu scopul de a descoperi impactul carentelor nutriționale din timpul sarcinii asupra copiilor.

La finalul cercetării, în care savanții au intervievat mai multe mame din California cu privire la suplimentele pe care le-au luat când erau gravide, aceștia au descoperit că mamele care aveau copii autiști suferiseră de insuficiență de fier în sarcină.

Această descoperire i-a determinat pe cercetători să tragă concluzia că suplimentarea aportului de fier în timpul sarcinii este esențială pentru combaterea riscului de autism la copii.

Deși susțin că cercetarea trebuie aprofundată pentru a putea trage concluzia că deficitul de fier la gravide este o cauză a autismului la copii, savanții sfătuiesc femeile însărcinate să-și monitorizeze cu atenție nivelul de fier din organism și să se asigure că acesta este mereu în limite normale.

 

Sursa: sfatulmedicului.ro; okeydoc.ru

Adaugă comentariu