Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

12 sfaturi practice pentru femeile care urmează curând să nască

12 sfaturi practice pentru femeile care urmează curând să nască

Pentru graviduțele pe ultima sută de metri avem câteva sfaturi foarte practice, care le pot ușura considerabil viața după ce vor ajunge acasă cu puiuțul de om. În primele zile puteți fi derutate și la sigur obosite, iar dacă înainte de a ajunge la maternitate veți pune la punct anumite chestii ,atunci veți trece mai ușor peste perioada mai complicată – lăuzia.

1. Înainte de naștere fă o vizita la coafor pentru o tunsoare ușor de aranjat în următoarele luni, căci o perioadă nu vei avea timp și chef pentru aceasta.

2. Stochează în congelator alimente care se vor prepara ușor după naștere, pentru a avea o grijă mai puțin în primele zile după ce ajungi acasă cu bebelușul.

3. Să ai pregătite alimente ușor de consumat pentru că vor fi momente în care va trebui să mănânci cu bebe în brațe.

4. Fă-ți un stoc de farfurii și pahare de unică folosință. S-ar putea să-ți se pară ciudat, dar poți salva mult timp dacă nu stai să speli vasele măcar pentru prima perioadă.

5. Folosește comprese cu gheață pentru zona vaginală după nașterea naturală. Puțini știu de acest truc, însă ajută la reducerea inflamației: umple prezervative cu apă, congelează-le și apoi folosește-le pe post de compresă. Sunt mult mai ușor de folosit (atenție, se folosesc extern, nu intern!) decât compresele normale pentru că au forma perfectă pentru a fi ținute între picioare. Nu se aplică direct pe piele, cin învelește compresa într-un prosop.

6. Apelează la chiloții postnatali de unică folosință. Vor fi de mare ajutor în perioada sângerărilor postpartum.

7. Cumpără-ți înainte de a naște sutiene mai mari decât măsura ta obișnuită și chiar decât măsura la care ai trecut în timpul sarcinii. E de preferat să fie fără sârme sau cusături care să te jeneze.

8. Poarta copilul în wrap, sling, port-bebe sau în ce-ți pare mai potrivit. El va fi în permanență aproape, iar tu vei avea mâinile libere.

9. Nu anunța imediat pe toată lumea că ai venit acasă cu bebe. Aveți nevoie de câteva zile pentru a vă obișnui unul cu altul, pentru a începe să vă formați tabieturi și ultimul lucru de care ai nevoie este un număr mare de musafiri.

10. Totodată, folosește-te de vizitele celor apropiați pe care le primești. Apropiații care vor veni să vă vadă pot da o mână de ajutor. Roagă-i ca, în loc de flori sau jucării să aducă fructe, să te ajute cu unele treburi prin casă sau chiar să stea puțin cu cel mic până faci un duș.

11. Cere ajutor ori de câte ori simți că ai nevoie, deși s-ar putea să te crezi o super femeie și să crezi că le poți face singură pe toate.

12. Nu uita că ai nevoie de o prietenă alături. De multe ori, atunci când devii mamă toată atenția ta se concentrează pe bebeluș, dar nu te izola de prietenele tale. Cel puțin una dintre ele te poate asculta și când ai de spus lucruri minunate, și când vrei să vorbești despre părțile mai puțin roz ale maternității.

 

Sursa: copilul.ro; tut.by

Share:

Articole recomandate