Cordonul ombilical nu se taie imediat după naștere

Cordonul ombilical nu se taie imediat după naștere

Conform ultimelor cercetări în domeniu, doctorii și moașele ar trebui să-și schimbe obiceiul de a tăia cordonul ombilical în momentele imediat următoare nașterii bebelușului și să aștepte câteva minute până să o facă.

Specialiștii în domeniu susțin că întârzierea cu 3 minute a procedurii poate facilita circulația sângelui nou-născutului, permițând pătrunderea în organism a unei cantități mai mare de sânge și reducând astfel riscul de anemie și de deficit de fier.

Organizația Mondială de Sănătate și Federația Ginecologilor și Obstetricienilor din Statele Unite sfătuiesc medicii să aplice procedura de îndepărtare a cordonului ombilical la câteva minute după naștere și nu imediat. Se recomandă ca cordonul ombilical să fie tăiat abia când încetează să mai pulseze, semn că tot sângele a ajuns în sistemul sanguin al copilului. Cu toate acestea, medicii sunt încă sceptici față de aceasta.

British Medical Journal relatează că tăierea cordonului imediat după naștere a devenit o regulă generală, așa încât este greu ca mentalitatea tradițională să fie schimbată, chiar și în rândul medicilor care își manifestă acordul față de noile descoperiri științifice. Pe de altă parte, deși este o procedură general răspândită, nimeni nu poate dovedi faptul ca este absolut necesar să fie efectuată imediat după naștere.

Altfel spus, este o chestiune de opțiune a medicului.

 

Informații: desprecopii.com

Foto simbol: kramola.info

Adaugă comentariu