Și așa ceva se întâmplă: ceea ce nu se spune despre naștere

Și așa ceva se întâmplă: ceea ce nu se spune despre naștere

Femeile gravide merg la cursuri prenatale și citesc tot ce găsesc despre naștere, dar la cursuri și prin cărți de obicei se vorbește la general, fără a se oferi informații detaliate despre tot ceea ce se poate întâmpla. Vă oferim o compilație privind situațiile care se întâlnesc în timpul nașterii și despre care femeilor gravide nu li se vorbește.

 

1. Vă poate apărea starea de greață și vomă.

Multe femei află abia când începe a naște că în timpul procesului îți apare greață și chiar vomă. Cauze sunt mai multe: durere, anestezie sau o masă prea bogată chiar înainte de a începe nașterea.

2. Puteți începe a tremura într-atât încât să vă clănțănească dinții.

Aproape jumătate dintre femeile care au născut au declarat că li se făcuse foarte frig. O cauză care se bănuiește este incompatibilitatea dintre grupa de sânge a mamei cu cea a copilului.

3. Se poate întâmpla să trageți pârțuri.

Când copilul trece prin vagin este eliminat forțat și aerul din anus, astfel este foarte probabil să trageți pârțuri. Se recomandă ca înainte de naștere să se facă și clismă pentru a evita cazurile ca din intestinul gros să iasă fecale. Însă nu trebuie să vă faceți griji, cei care vă asistă nașterea au văzut tot felul de situații.

4. Se întâmplă să nu vă dați seama ce spuneți și cum vă comportați.

Dacă nașterea decurge fără anestezie, atunci unele femei ajung să plângă, să țipe sau chiar să-și certe soțul și medicul. Totul este absolut normal, e din cauza durerilor și a oboselii.

5. Este posibil să vi se „deconecteze”creierul.

În timpul nașterii unele femei practic uită tot ceea ce au învățat la cursurile prenatale. Multe mame recunoșteau apoi că nu-și amintesc aproape deloc ceea ce s-a întâmplat. În astfel de cazuri o soluție ar fi parteneriatul la naștere, cu condiția că partenerul poate judeca la rece și nu se va panica de cele văzute.

6. Dragostea la prima vedere poate să nu apară.

Nu vă faceți griji dacă nu simțiți o fericire nemaipomenită imediat ce v-ați luat odorașul în brațe, sunteți extenuată. Hrăniți-l la sân și apoi odihniți-vă, sentimentele de iubire necondiționată vor veni.

7. Nașterea este grea și pentru tată.

Monitorul care piuie, chinurile femeii iubite, sânge – nu e o situație ușor de suportat de fiecare bărbat. Sunt cazuri când bărbații își pierd cunoștința văzând cum se naște copilul lor. Aceasta o face pe mamă să se indispună, iar medicilor le dă bătăi de cap suplimentare. Gândiți-vă bine înainte de a alege să nașteți cu partenerul alături.

 

Informații: parents.ru

Foto: isida.ua

Adaugă comentariu