10 semne că ești gravidă și s-ar putea să nu știi despre aceasta

10 semne că ești gravidă și s-ar putea să nu știi despre aceasta

Am colectat informații despre semnele unei sarcinii mai puțin evidente. Dacă le depistezi la tine și ai bănuiala că ai rămas însărcinată, ar fi cazul să consulți și un medic.

1. Sângerarea

Multe dintre femei cred că în cazul în care au sângerări vaginale, atunci ele nu sunt gravide. Cu toate acestea, sângerarea este destul de comună pentru femei în special la începutul sarcinii. De fapt, potrivit unui studiu publicat in American Family Physician, aproximativ 25 la suta din femeile au sângerări vaginale în primul trimestru de sarcină.

Câteva pete de o culoare mai deschisă decât sângele menstrual sunt tipice în primele 6-12 zile de la concepție.

2. Creșterea apetitului sexual

Corpul tău are de a face cu multe schimbări atunci când ești însărcinată și multe părți ale acestuia devin mai sensibile. De exemplu, crește fluxul sanguin în părțile inferioare ale corpului și vulva este mai umflată. De asemenea, creșterea de hormoni poate majora și foamea pentru sex. Așa că, dacă libidoul tău este brusc mai mare, poate ar fi cazul să achiziționezi un test de sarcină.

3. Gust metalic în gură

Crezi sau nu, dar hormonii joacă un rol important în simțul gustului. Atunci când corpul tău trece printr-o creștere a nivelului de hormoni din timpul sarcinii, poate dura un timp pentru a simți din nou arome normale. Multe femei gravide se plâng de gusturi ciudate după ce mănâncă sau că ar simți un gust metalic distinct.

4. Vise lucide

Multe femei recunosc că au vise izbitor de clare în timpul gravidității, chiar și femeile care înainte de graviditate au avut probleme ca să-și amintească visele.

5. Sâni sensibili

În timpul sarcinii și în special în timpul primului trimestru este un fenomen comun ca sânii tăi să fie sensibili. De fapt, ei pot chiar provoca dureri chinuitoare. Mameloanele pot ieși în afară mai mult decât de obicei, zona din jurul mamelonului poate deveni mai mari și mai întunecată, iar venele albastre de pe piept pot deveni mai evidente. Dacă observați oricare dintre aceste modificări la nivelul sânilor, acest lucru poate indica faptul că sunteți gravidă.

6. Pete întunecate pe piele

Pete întunecate pe piele apar la 50% dintre femei în timpul sarcinii. Nivelul ridicat de hormoni determină o sensibilitate crescută la soare și modificări în pigmentarea pielii.

7. Oboseală

Oboseala este comună în timpul sarcinii, deoarece corpul tău produce mai mult sânge, astfel se poate transporta substanțe nutritive pentru copilul aflat în creștere. Dacă te simți mai obosită decât în ​​mod normal, ar putea fi un indiciu că aștepți un bebeluș.

8. Urinare frecventă

Dacă ai descoperit dintr-o dată că fugi la baie mai des decât ar fi necesar, acest lucru poate indica faptul că ești gravidă. În timpul sarcinii corpul începe să rețină mai mult lichid, rinichii încep să lucreze mai greu, și produc un hormon care crește fluxul sanguin la nivelul bazinului.

9. Dureri de cap

Durerile de cap sunt frecvente în timpul primului trimestru de sarcină. În această perioadă corpul tău simte majorarea cantității de sânge și primește hormoni suplimentari. Din cauza acestor schimbări în chimia corpului tău ești mai predispusă la dureri de cap.

10. Modificări ale dispoziției

Dacă ești un mic de emoții, iar starea ta pe neașteptate sare în sus și apoi în jos, este posibil că acesta este un rezultat al hormonilor de sarcină. În primele 12 săptămâni de sarcină, cantitatea de hormoni de estrogen și progesteron crește. Creșterea suplimentară a acestor hormoni poate face să te simți supărată și iritabilă.

 

Informații: familyshare.com Foto simbol: huffingtonpost.ca

Adaugă comentariu