Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Hemoroizii – o problemă pentru gravide și femeile care au născut, dar care poate fi depășită

Hemoroizii – o problemă pentru gravide și femeile care au născut, dar care poate fi depășită

Hemoroizii reprezintă o problemă cu care se confruntă peste 100 din o 1000 de oameni, adică peste 10% dintre maturi. Jumătate dintre persoanele afectate de hemoroizi sunt femei, iar cele care au născut măcar o dată sunt expuse de 5 ori mai frecvent hemoroizilor decât femeile care nu au fost gravide. Hemoroizii reprezintă o problemă de care oamenii se incomodează și mulți încă evită să meargă la medicul proctolog, dar greșesc. Deoarece această problemă poate fi rezolvată.

Hemoroizii reprezintă slăbirea nodulilor care țin anusul încordat și lăsarea în jos a acestora, dar și a vaselor sanguine din zonă. La femeile gravide aceasta se întâmplă din cauza că uterul mărit apasă peste vasele sanguine și sângele nu circulă normal prin vasele colonului. De asemenea, și femeile care au născut pot să capete hemoroizi din cauza încordării și acțiunilor de împingere a fătului prin vagin. E de menționat că gravidele și mamele de 30 de ani și mai mult sunt afectate mai des de hemoroizi decât cele cu vârsta de 20 de ani.

De obicei, tratamentul hemoroizilor este unul conservator cu unguente și lumânări, și preparate cu efect antiinflamator și hormonal. Pentru a regla scaunul, ase recomandă produse care conțin fibre și cele dietetice, dar și de băut mai multe lichide. Tratamentul durează de la 6 săptămâni până la 6 luni. Dacă după acest tratament situația nu s-a îmbunătățit, este posibilă intervenția chirurgicală.

Gravidelor li se prescrie același tratament conservator, iar majoritatea problemelor dispar după naștere. Se recomandă ca viitoarea mamă să meargă cât mai des la WC, iar pentru un scaun normal aceasta trebuie să-și îmbogățească alimentația cu fibre de natură vegetală, fiind necesare circa 30-40 de grame de fibre zilnic.

Din alimentație nu trebuie să lipsească fructele și legumele, tărâțele de grâu, lactatele fermentate, pâinea neagră și nucile. Ar trebuie excluse alimente precum terciurile de griș sau de grâu, brioșele, pastele și mâncarea puternic condimentată.

 

Informații: parents.ru

Foto simbol: ogemorroe.ru

Share:

Articole recomandate