5 analize medicale pe care să le faci dacă nu rămâi însărcinată

5 analize medicale pe care să le faci dacă nu rămâi însărcinată

Specialiștii afirmă că un cuplu ar trebui să înceapă investigațiile dacă nu reușesc să conceapă un copil după un an de încercări. Iar din articolul nostru aflați despre 5 analize medicale care se fac atunci când nu reușiți să concepeți.

  1. Profilul hormonal – cuprinde FSH, LH, prolactina, progesteron, estradiol, precum şi markerii endocrini TSH, T3 şi FT4. Aceste analize medicale  sunt foarte importante pentru femeile care nu rămân însărcinate. Acestea determină anumite probleme hormonale sau disfuncții ale tiroidei care te împiedică să ai un bebeluș.
  2. Ecografie transvaginală – este foarte important ca medicul să observe starea uterului, acesta trebuind să fie curat, să nu aibă fibroame, chisturi. De asemenea, tot prin ecografia transvaginală se va observa starea ovarelor – dacă acestea sunt polichistice s-ar putea să fie o problemă și medicul să prescrie un tratament de specialitate.
  3. CA 125 – aceasta este o analiză în care se prelevează probe de sânge și care încearcă să identifice starea ovarelor polichistice.
  4. Histerosalpingografie – aceasta este o analiză ce se efectuează atunci când tratamentul nu dă rezultatele dorite și femeia nu poate rămâne însărcinată. Aceasta examinează starea trompelor uterine și se poate realiza atunci când în istoricul medical determină necesitatea acesteia. Cu ajutorul său se pot desfunda trompele uterine, determinând astfel apariția sarcinii.
  5. Screening de trombofilie – această analiză medicală este foarte importantă și este solicitată de către medic mai ales în cazul femeilor care nu reușesc să țină o sarcină, având mai multe avorturi spontane. Se încearcă să se observe dacă femeia suferă sau nu de trombofilie, o boală caracterizată de acumularea unor cheaguri de sânge ce determină avorturile spontane, preeclampsia sau chiar nașterea unui bebeluș decedat.

Toate aceste analize sunt foarte importante pentru femeile care nu reușesc să rămână însărcinate sau pentru cele care deși au rămas însărcinate nu au reușit să ducă sarcina la termen.

 

Sursa: mamadeprofesie.ro; eva.vn

Adaugă comentariu