Elementele pe care copiii le moștenesc preponderent de la tată

Elementele pe care copiii le moștenesc preponderent de la tată

Genele masculine sunt mai putenice decât cele feminine în anumite cazuri – cum ar fi la forma și construcția dinților, la fertilitatea moștenitorului sau la culoarea ochilor. Din articol aflați 7 elemente pe care copiii le moștenesc în mare parte de la tată.

  1. Problemele de inimă. Bărbații care poartă un anumit tip de cromozomi sunt mai des predispuși problemelor de inimă. Totodată, aceștia transmit cromosomii și fiilor lor, care la fel moștenesc problemele cu sistemul circulator.
  2. Bolile psihice. Printre cele mai dese probleme psihice sau neurologice transmise de la tată la copil sunt schizofrenia și deficitul de atenție. S-a demonstrat că vârsta tatălui are o mare influență la acest capitol deoarece cu trecerea timpului se schimbă ADN-ul pe care bărbatul îl transmite prin sperma sa. La femei nu există așa o problemă, căci fetițele se nasc cu un anumit număr de ovule, iar ADN-ul lor nu se schimbă.
  3. Dinții curbați. Forma dinbților, trăinicia lor, dar și forma maxilarului la fel o moștenim în mare parte de la tată.
  4. Probleme de fertilitate. Dacă un bărbat are calitatea spermei nu foarte bună și conceperea copilului său a fost posibilă doar prin fertilizare in vitro, atunci copilul cel mai probabil va avea probleme similare.
  5. Sexul copilului. Genele răspunzătoare de sexul copilului sunt mai puternice la bărbat. Respectiv anume tatăl este cel care „decide” ce va avea – fetiță sau băiețel. Se poate ghici sexul viitorului copil dacă este analizat arborele genealogic al tatălui și de observat dacă pe linia paternă există mai multe rude de sex feminin sau masculin.
  6. Culoarea ochilor copilului. În acest caz la fel genele tatălui sunt mai puternice decât ale mamei. Și forma feței poate să semene mai mult cu a tatălui.
  7. Înălțimea. Un tată înalt cel mai probabil va avea și copii înalți.

 

Sursa: otvetnavse.com; novosti-shki.ru

Adaugă comentariu