O serie de mituri despre alăptare și sarcină au fost demontate la Festivalul Graviduțelor

O serie de mituri despre alăptare și sarcină au fost demontate la Festivalul Graviduțelor

Pe data de 9 decembrie a avut loc cea de-a XXI-a ediția a Festivalului Graviduțelor marca Odoraș. În cadrul evenimentului, participanții au avut ocazia să afle informații importante despre sarcină, alăptare și îngrijirea nou-născutului.

Consultantul superior în alăptare, Olga Gutium, invitată la eveniment de compania Bayer, a prezentat tema „Mituri despre alăptare”. Iată ce mituri au fost demontate de specialistă: 1. Ca să ai mult lapte trebuie să mănânci cât mai mult și cât mai gras – alimentația mamei nu influențează asupra volumului de lapte, cu condiția că organismul mamei nu este suprasolicitat. Laptele este format în glandele mamare sub egida hormonilor, iar cantitatea de lapte și eliminarea lui din sânul mamei depinde la fel de hormoni. 2. Atât timp cât alăptezi trebuie să ai un regim alimentar simplu – o mamă care alăptează trebuie să mănânce sănătos, la început trebuie să fie atentă cu alimentele care pot provoca alergii (lapte, miere, nuci, citrice, ciocolată), cu timpul le poate introduce în alimentație, dar câte puțin, câte un singur aliment și să urmărească reacția copilului. În acest sens, consultantul a recomandat produsul Elevit 3 (vitamine special create pentru perioada de după naștere și perioada alăptării). 3. Alăptarea doare – în unele cazuri alăptarea poate fi dureroasă la început, însă motivul principal este atașarea incorectă la sân a sugarului. Odată cu atașarea corectă, sânii se vor vindeca și vor înceta să doară, asta în cazul în care au fost răniți deja. Pentru îngrijirea sânilor în perioada alăptării și a ragadelor mamare a fost prezentat produsul Bepanthen unguent.

 

Produsul Bepanthen unguent este eficient și în protejarea pielii împotriva iritației de scutec a bebelușului, a specificat reprezentantul medical Adriana Palii. Bepanthen unguent asigură menținerea hidratării pielii, oferind condiții optime pentru refacerea pielii delicate a bebelușului. Cu un conținut de Provitamina B5 (panthenol), Bepanthen unguent a fost creat special pentru a susține refacerea naturală a pielii, menținând-o hidratată, moale și catifelată. Bepanthen unguent nu conține coloranți, conservanți și parfum.

 

Medicul neonatolog de categorie superioară, Dorina Rotaru, a vorbit despre igiena nazală a copiilor în perioada rece. În acest sens, medicul a specificat că toaleta nasului cu soluție salină sterilă se face înainte de masă sau înainte de somn. Soluția nazală sterilă Chicco PhysioClean reprezintă un ajutor important în ceea ce privește efectuarea zilnică a igienei nasului copilului. Caracteristicile acestui produs sunt: acționează la nivelul mucozităților (facilitând eliminarea acestora cu ușurință, chiar și atunci când acestea sunt în exces), curăță și protejează mucoasele nazale (în special în condițiile unui mediu care favorizează uscarea acestora, ușurând respirația copilului atât în timpul în care acesta este alăptat/hrănit sau atunci când doarme), poate fi utilizat și pentru igiena externă a ochilor copilului sau în terapia cu aerosoli.

 

Reprezentantul medical Alina Rîbac a prezentat produsul Galazolin gel. Acesta este utilizat pentru tratamentul simptomatic în: inflamaţia acută a mucoasei nasului (rinită), provocată de virusuri sau bacterii; inflamaţia acută a sinusurilor paranazale (sinuzită) sau acutizarea sinuzitei cronice recurente; inflamaţia acută a mucoasei nasului de natură alergică; inflamaţia acută a urechii medii - pentru restabilirea permeabilităţii trompei lui Eustache (tub care leagă spatele nasului cu urechea).

 

Medicul pediatru Valentina Gherman a prezentat tema „Alimentația corectă a gravidei”. Specialista a menționat că necesitatea organismului femeilor însărcinate în Omega-3 se mărește de 2,5 ori. Din acest motiv, a fost prezentat și recomandat produsul Algae Oil – o sursă pură de Omega-3 pentru mamă și copil. O capsulă conține 200 mg de DHA (acid docosahexaenoic) care este extras din alge (crescute în condiții speciale). De asemenea, Algae Oil este hipoalergic, monocomponent și vegetarian, iar DHA din Algae Oil este unicul care se utilizează pentru îmbogățirea laptelui praf pentru copii.

 

Un moment special al serii a fost alegerea „Reginei serii” și anume graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, mămica norocoasă a avut 41 de săptămâni de sarcină și 6 zile. Revista Odoraș împreună cu partenerii și sponsorii evenimentului i-au oferit graviduței o cutie plină cu daruri pentru bebeluș.

 

Managerul companiei Biessen Pharma, Veronica Lungu a prezentat produsul Galactogil, care are menirea să declanșeze şi să reinstaleze lactația, să o susțină și să o prelungească. Este un preparat care conține extracte purificate din plante, cum ar fi: malț din Orz, extract de Fenicul, extract de Anason și desigur Calciu. De altfel, Galactogil nu doar crește și menține cantitatea și calitatea laptelui matern, ci și compensează pierderile fosfocalcice datorate alăptatului prelungit. Nu modifică gustul laptelui și are o acțiune antiinflamatorie la nivelul aparatului digestiv și urinar.

 

Reprezentantul medical Diana Vizitiu a prezentat tema „Importanța microflorei sănătoase în perioada rece a anului”. În cadrul discursului, reprezentantul a informat participanții despre produsul Eubiotic Baby – un probiotic cu formulă special concepută pentru copii, care administrat în dozele potrivite, acționează asupra florei intestinale, cu beneficii reale asupra sănătății. Eubiotic Baby reface flora intestinală afectată de antibiotice. Antibioticele sunt utilizate pentru a lupta împotriva unor germeni patogeni care determină infecții în diferite regiuni ale organismului. Odată cu combaterea germenilor dăunători, antibioticele afectează și „microorganismele prietenoase” din flora intestinală, ceea ce poate să determine apariția diareii și a altor simptome digestive neplăcute, mai ales la vârstele mici. Culturile probiotice din compoziția Eubiotic Baby reechilibrează flora intestinală și împiedică creșterea microorganismelor nocive în intestin, ajutând la evitarea diareii cauzată de antibiotic. De asemenea, Eubiotic Baby ajută la ameliorarea colicilor și iritabilității de cauză digestivă. 

 

Medicul obstetrician-ginecolog, Tatiana Cebotari a vorbit despre miturile în sarcină. Cele mai frecvente mituri despre sarcină sunt: odată cezariană - întotdeauna cezariană; un copil mare - un copil sănătos; în sarcină se mănâncă pentru doi; ecografia multiplă afectează bebelușul etc. De asemenea, medicul a vorbit și despre igiena zilnică și a recomandat produsul Epigen gel intim. Acesta conţine doar componente naturale (fără săpun, coloranţi şi conservanţi); menţine pH-ul natural al zonei intime; micşorează riscul candidozelor repetate și protejează şi înlătură iritaţiile locale.

 

Festivalul Gravidelor din 9 decembrie 2019 a fost ultimul eveniment din acest an, revenim cu o nouă serie de evenimente începând din luna ianuarie a anului 2020. Vă dorim multe bucurii și împliniri alături de cei dragi! La mulți ani!

 

Adaugă comentariu