Sfaturile medicilor privind siguranța copiilor în vacanță

Sfaturile medicilor privind siguranța copiilor în vacanță

La 9 iulie, revista Odoraș a organizat un nou eveniment informativ numit Șezătoarea Mamelor. Tema generală a șezătorii a fost „Vacanțele și copiii”, iar medicii invitați la eveniment au vorbit despre trusa medicală de vacanță, cum îngrijim delicat pielea copilului în perioada caniculară, igiena delicată a urechilor și gimnastica medicală pentru copii.

Medicul neonatolog de categorie superioară, Carolina Călugăreanu, a prezentat tema „Particularitățile alimentației copiilor în călătorii”. În acest sens, medicul a specificat câteva reguli care ne ajută să evităm dereglările gastro-intestinale la copii în perioada vacanței: nu oferiți copiilor alimente prăjite și grase, optați pentru cele fierte, preparate la abur; în vacanță hrăniți copiii mici doar cu alimente testate anterior; monitorizați ca copilul să bea multe lichide pentru a preveni constipația; asigurați-vă că alimentele folosite nu sunt alterate deoarece anume în perioada sezonului estival putem contacta ușor o bacterie intestinală. De asemenea, medicul a recomandat părinților să opteze pentru cerealele Nestle și piureurile Gerber deoarece sunt produse sigure și ușor de transportat. Fiecare porție de cereale Nestle asigură nutrienții esențiali de care are nevoie copilul pentru a crește și a se dezvolta armonios, iar piureurile Gerber în ambalaje moi sunt bogate în vitamine și aminoacizi, nu conțin zahăr și reprezintă o soluție comodă și practică pentru vacanța cu copiii.

 

Kinetoterapeutul Tamara Belicci a povestit despre caracteristicile dezvoltării fizice la copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani. Specialistul a menționat că cu cât copilul este mai mic cu atât este mai mică tensiunea arterială, iar pulsul este mai frecvent decât la un adult (în mod normal 110-115 bătăi pe minut). De asemenea, kinetoterapeutul a specificat că părinții trebuie să încurajeze copiii să se joace și să aibă cât mai multe activități distractive în fiecare zi deoarece acestea contribuie la dezvoltarea corpului, echilibrului emoțional și încrederii în sine.

 

Medicul ORL Alexandru Didencu a informat participanții despre metodele de prevenire a formării dopurilor de cerumen în urechi. Cerumenul conține substanțe hidratante care previn uscăciunea canalului auditiv și a membranei timpanice. Cerumenul este esențial pentru buna funcționare a urechii externe, însă suprasecreția de cerumen poate duce la formarea dopurilor. Pentru igiena regulată a urechii și eliminarea dopurilor de cerumen medicul a recomandat produsul A-cerumen. Cu agenți tensioactivi de origine vegetală, produsul natural A-cerumen dizolvă cerumenul și elimină dopurile deja formate.

 

Reprezentantul medical Olga Gritic a prezentat tema „Particularitățile de conduită a copilului hiperactiv”. Aceasta a prezentat produsul Kindinorm – un preparat natural complex pentru corecția dereglărilor de comportament și atenție la copii și adolescenți. Kindinorm crește concentrația atenției, îmbunătățește capacitatea de învățare, scade hiperactivitatea și impulsivitatea și nu provoacă somnolență.

 

Despre „Campania împotriva cancerului la sân” a vorbit reprezentantul companiei Avon, Ana Voicu. Aceasta a menționat că principala formă de cancer care afectează femeile din țara noastră este cancerul la sân. De asemenea, fiecare femeie are 94% șanse de vindecare atunci când depistează la timp o formă de cancer la sân. De 13 ani comunitatea Avon susține femeile din Moldova în lupta cu cancerul la sân, iar fiecare persoană care dorește să ajute aceste femei poate să achiziționeze orice produs roz din broșura Avon. În acest fel, vei contribui cu un ajutor financiar pentru femeile care luptă împotriva cancerului.

 

Un moment special al serii a fost alegerea „Reginei serii” și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, graviduța aleasă a avut 41 de săptămâni de sarcină și a plecat acasă cu multe cadouri utile pentru nou-născut din partea revistei „Odoraș” și partenerii evenimentului.

 

Reprezentantul medical Lucia Sârbu a povestit cum trebuie să îngrijim eficient și delicat pielea în perioada caniculară. Pentru tratamentul leziunilor superficiale ale pielii (arsurilor mici şi fisurilor, abraziunilor şi crăpăturilor pielii), inflamaţiei pielii (ca rezultat al expunerii la radioterapie, fototerapie sau radiaţii ultraviolete), reprezentantul medical a recomandat produsul Recreol. Acesta are un miros plăcut, nu este lipicios și se aplică ușor.

 

Reprezentantul medical Ivan Babaraica a recomandat participanților produsul Subtyl pentru afecțiunile digestive și diaree acută. Subtyl este un preparat care trebuie să se afle obligatoriu în trusa medicală pentru vacanță și poate fi administrat și copiilor în tratamentul disfuncțiilor intestinale. De asemenea, Subtyl stimulează procesele reparative din intestin, reduce flatulența, normalizează microflora intestinală și manifestă efecte antioxidante.

 

Ultimul eveniment din acest sezon marca Odoraș are loc pe 2 august. Grăbește-te să te înregistrezi gratuit la Festivalul Graviduțelor AICI!

 

Adaugă comentariu