Cauți o activitate pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău? Află beneficiile incontestabile ale baletului!

Cauți o activitate pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău? Află beneficiile incontestabile ale baletului!

Ca oricare alt dans, baletul este foarte solicitant din punct de vedere fizic. El îmbunătățește puterea mușchilor, flexibilitatea și abilitățile motrice ale copilului. Antrenamentul de balet îl ajută pe copilul tău să își coordoneze mișcările, și îi corectează postura – un aspect foarte important în era tehnologiilor informaționale, când de la mic la mare stăm cam gârboviți mereu și cu ochii în telefon sau în tabletă. Pe lângă beneficiile fizice, baletul ajută și la dezvoltarea psihică. Potrivit Livestrong.com, persoanele care fac balet sunt mai mândre și mai sigure pe sine, fapt care le ajută foarte mult și să mențină un nivel ridicat de încredere în forțele proprii.

Participarea regulată la cursuri îi poate ajuta pe cei mici să își facă noi prieteni și mai ales să își dezvolte abilitățile sociale. Baletul, dar și alte forme de dans sprijină munca în echipă, cooperare, încrederea și mai ales comunicarea. Baletul îi va ajuta pe copii să își facă noi prieteni, să învingă timiditatea sau stânjenirea în situațiile sociale și să reducă temerile legate de faptul că sunt într-un grup și că trebuie să apară/ vorbească / danseze în fața unui public.

Baletul este unul din sporturile care oferă anumite beneficii educaționale sau cognitive. Cursul de balet expune copiii la o combinație de mișcare, muzică și performanță. Astfel, potrivit Livestrong.com, prin această expunere, copiii își sporesc conștiința senzorială, cunoașterea (atenția, memoria și învățarea). Acestea sunt abilități care îi ajută pe copii în toate domeniile vieții.

V-am intrigat? Păi iată, la Chișinău s-a deschis prima Școală profesională și internațională de balet rusesc! Programul de instruire al coregrafiei se desfășoară în conformitate cu o metodologie elaborată de profesori de top din Sankt Petersburg.

Astfel, lecțiile de balet contribuie la obținerea unor calități precum:
- Postura corectă
- Flexibilitate
- Concentrarea atenției
- Ritmică

Programul primei școli de balet rusesc din Moldova este destinat copiilor de la 3 la 14 ani. Reprezentații școlii se mândresc cu faptul că au programe elaborate special pentru copiii mici și fiecare vârstă are lecții absolut specifice. Școala profesională și internațională de balet rusesc este prima din Moldova care colaborează cu unele din cele mai cunoscute academii de coreografie clasică din lume.

De asemenea, o dată pe an în vizită la Școala profesională de balet rusesc din Moldova vin reprezentanții din academia A. Ya Vaganova și ai Academiei Boris Eifman din orașul Sankt Petersburg și selectează cei mai talentați copii și le oferă posibilitatea de a continua să facă balet în cele mai renumite și apreciate academii coregrafice din lume.

În această școală copilul tău va avea parte de grijă și dragoste din partea instructorului, care acordă atenție deosebită fiecărui copil, precum unei personalități aparte, oferindu-i oportunitatea autorealizării. Programul primei școli din Moldova de balet rusesc a fost dezvoltat de o balerină, iar specialiști de top în psihologia și medicina copilului sunt implicați la îmbunătățirea metodelor.

Prima lecție este absolut gratuită. Așa că nu aveți nimic de pierdut dacă telefonați la numărul 068696887 sau scrieți un mesaj m.me/russkiibaletchisinau și vă înscrieți la o lecție de probă. Mai multe detalii găsiți pe site - https://schoolballet.com/.

 

 

Adaugă comentariu