Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

8 Beneficii ascunse pe care cireșele le au pentru sănătatea ta

8 Beneficii ascunse pe care cireșele le au pentru sănătatea ta

8 beneficii ascunse pentru sănătate ale cireșelor pentru pierderea în greutate, sănătatea inimii și somn bunBeneficii cireșe: Nu mulți știu că acest fruct delicios are numeroase calități care sunt bune pentru sănătatea ta. Deci, care sunt aceste beneficii ale cireșelor? 

Cireșele conțin un hormon numit melatonină care facilitează somnul bunCireșele au un conținut scăzut de calorii și conțin vitamine care stimulează metabolismul, scrie stiai.net 

Se crede că cireșele sunt unul dintre cele mai energizante fructe. 

Tuturor le place să se răsfețe cu cireșe roșii suculente în timpul sezonului de vară. Acest fruct roșu vibrant este un amestec grozav de arome dulci, cu o furnicătură de acru și adaugă un strop perfect de culoare deserturilor tale. Ciresele pot fi consumate crude sau pot fi folosite si intr-o varietate de retete precum prajituri, tarte, placinte si cheesecake.

1. Te ajută să scapi de insomnie

Cireșele conțin un hormon numit melatonină care facilitează un somn bun și liniștit. Melatonina este un hormon produs de glanda pineală din creier. Se știe că vă reglează ciclurile de somn și de veghe și controlează ceasul intern al corpului. (Citiți și: Ce să mâncați pentru a dormi mai bine? )
dormi
Cireșele conțin un hormon numit melatonină care facilitează un somn bun și liniștit.

2. Te ajută să pierzi în greutate

Dacă intenționați să slăbiți, nu uitați să adăugați cireșe în dieta dumneavoastră. Cireșele au un conținut scăzut de calorii , ceea ce înseamnă că aproximativ o cană de cireșe ar avea mai puțin de 100 de calorii (conform USDA). Sunt bogate în vitamine care vă întăresc metabolismul și au un conținut moderat de apă care elimină toxinele din organism.
Dacă intenționați să slăbiți, nu uitați să adăugați cireșe în dieta dumneavoastră.

3. Scad hipertensiunea arterială

Cireșele conțin o cantitate bună de potasiu și, prin urmare, ajută la eliminarea conținutului de sodiu în exces din organism și echilibrează atât cantitatea de potasiu, cât și de sodiu, ceea ce ajută automat la menținerea nivelului tensiunii arteriale.
Cireșele conțin o cantitate bună de potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

4. Previn bolile cardiovasculare

Antioxidanții prezenți în cireșe numiți antociani ajută la reducerea nivelului de colesterol rău, reglează tensiunea arterială și luptă împotriva radicalilor liberi care pot provoca inflamații. Acest lucru reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

5. Proprietăți anti-îmbătrânire

Cireșele sunt bogate în antioxidanți și, după cum știm, antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi care fac pielea să arate plictisitoare. Acest lucru face pielea să se simtă mai tânără și mai sănătoasă. Cireșele pot ajuta la îndepărtarea petelor întunecate de pe piele care pot apărea din cauza daunelor solare. Doar faceți piure de niște cireșe și amestecați-le cu un praf de turmeric și o linguriță de miere. Aplicați această pastă timp de 10-15 minute și apoi clătiți. Reduce petele întunecate și îmbunătățește tonul pielii.

6.  Te ajută să ai un păr sănătos

Te lupți cu părul deteriorat și vârfurile despicate?  Ciresele contin Vitamina B și Vitamina C care previn deteriorarea si ruperea părului si mentin scalpul hidratat. Vitamina C conferă, de asemenea, o strălucire naturală pielii.

7. Mențin echilibrul pH-ului

Ciresele sunt de natura alcalina. Ori de câte ori există o creștere a conținutului de acid din organism, cireșele pot fi utile pentru a echilibra nivelurile de Ph prin neutralizarea acestuia și prevenirea problemelor stomacale precum aciditatea sau indigestia.

8. Fructul Energiei

Se crede că cireșele sunt unul dintre cele mai energizante fructe. Ele pot ajuta la construirea celulelor sanguine, ceea ce ușurează automat circulația și ne mărește nivelul de energie. Deci, trebuie să vă bucurați de aceste delicii suculente ale sezonului până durează și să culegeți toate beneficiile. Dacă nu aveți nicio afecțiune medicală, puteți adăuga o jumătate de cană de cireșe la mesele dumneavoastră zilnice.

Share:

Articole recomandate