Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Două tipuri de dispozitive medicale urmează a fi incluse în lista de bunuri compensate

Două tipuri de dispozitive medicale urmează a fi incluse în lista de bunuri compensate

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că au fost stabilite prioritățile strategice privind compensarea din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală a dispozitivelor medicale pentru anul 2023, scrie sinteza.org.

Conform acestora, lista dispozitivelor medicale urmează să se extindă cu două denumiri de dispozitive – ace și seringi pentru administrarea insulinei și catetere urinare.

CNAM îndeamnă furnizorii de dispozitive medicale să depună dosarele pentru dispozitivele ce urmează a fi incluse în lista celor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM).

Ordinul nr. 1271/318-A din 30.12.2022 al ministrului Sănătății și directorului general al CNAM cu privire la aprobarea Listei denumirilor dispozitivelor medicale pentru care urmează a fi depuse dosare spre compensare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2023 a intrat în vigoare vineri, 17 februarie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Dosarele vor fi depuse la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în conformitate cu Regulamentul privind mecanismul de includere a dispozitivelor medicale pentru compensare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, aprobat prin Hotărârea nr. 104 din 2022 a Guvernului.

 

Sursa foto: sinteza.org

Share:

Articole recomandate