Fertilizare in vitro - O femeie a născut copilul unui străin, după ce a primit embrionul greșit

Fertilizare in vitro - O femeie a născut copilul unui străin, după ce a primit embrionul greșit

O femeie din California a născut copilul unui străin, după ce a primit embrionul greșit la o clinică, în timpul procedurii de fertilizare in vitro.

Daphna și Alexander Cardinale spun că, în septembrie 2019, au devenit părinții unei fetițe care nu semăna deloc cu ei. După un test ADN, au găsit cuplul care le-a adus pe lume fiica și au decis să facă schimb de fete.

Fertilizarea in vitro este o procedură în timpul căreia ovulele unei femei sunt fertilizate cu spermatozoizii bărbatului în laborator, după care embrionii sunt implantați în uterul ei.

Soții Cardinale dau în judecată Centrul pentru Sănătatea Reproducerii din Los Angeles (CCRH), precum și Laboratoarele In VitroTech, un laborator de embriologie.

Procesul reclamă malpraxis medical, neglijență și tăinuire. Niciuna dintre companii nu a vrut să comenteze situația pentru BBC News.

Într-o conferință de presă de luni, Daphna Cardinale a spus că „durerea și confuzia din familia ei nu pot fi neglijate”.

Amintirile noastre despre naștere vor fi întotdeauna contaminate de realitatea dureroasă că fiica noastră biologică a fost dată altcuiva, iar copilul pe care m-am luptat să-l aduc pe această lume nu era al meu.

Daphna Cardinale a mai spus că i s-a „răpit binecuvântarea de a-mi purta propriul copil”.

Potrivit procesului, cuplul a cerut ajutor de la clinica de fertilizare în vara anului 2018. Daphna Cardinale a născut în anul următor un copil pe care l-a crezut al ei și al soțului ei.

În sala de nașteri, Alexander Cardinale se aștepta la „un copil frumos”, dar a fost șocat să vadă că fetița „era cu pielea mult mai închisă”, se spune în plângerea depusă la instanță.

„A fost atât de tulburător încât Alexander a făcut câțiva pași înapoi și s-a lovit cu spatele de perete”, se mai precizează în acțiunea judiciară.

După 2 luni, familia a decis să facă teste ADN, care au stabilit că cei doi părinți nu erau înrudiți biologic cu copilul.

CCRH i-a ajutat apoi să găsească cuplul din California care a primit-o pe fiica lor care s-a născut cu o săptămână mai târziu. Fiica soților Cardinale avea aproximativ patru luni când ei au văzut-o pentru prima dată. După mai multe întâlniri, cuplurile au convenit să treacă prin procesul legal de schimb formal de copii, care a avut loc în ianuarie 2020.

În loc să-mi alăptez propriul copil, am alăptat și m-am legat sufletește de un copil pe care mai târziu am fost forțată să-l dau”, a mai spus Daphna Cardinale la conferința de presă.

Ea a adăugat că incidentul a fost și mai greu de suportat pentru fiica lor de 7 ani, care s-a chinuit să înțeleagă schimbul.

„Oroarea acestei situații nu poate fi subestimată”, se mai spune în plângere.

Dapha Cardinale, terapeut, și soțul ei, compozitor și cântăreț, spun că au avut nevoie de tratamente pentru „simptome de anxietate, depresie și stres post traumatic”.

Adam B Wolf, avocatul care îi reprezintă pe cei doi soți, a spus că cealaltă familie intenționează, de asemenea, să intenteze un proces, însă dorește să-și păstreze anonimatul.

În 2019, o altă familie din California a descoperit că bebelușul lor s-a născut la New York. Au dat-o în judecată pe mama legală, care ar fi vrut să păstreze copilul. Ulterior, judecătorul a dat dreptate părinților genetici.

Sursa: digi24.ro, sursa foto: nypost.com

Adaugă comentariu