Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

MARATON: Aleargă și câștigă bani... pentru o faptă bună!

MARATON: Aleargă și câștigă bani... pentru o faptă bună!

 

„Maratonul Copiilor”, eveniment caritabil cu specific sportiv, organizat pentru al treilea an consecutiv de către Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, va avea loc în acest an la data de 12 noiembrie.

De această dată, în cadrul Maratonului, participanții, copii cu vârsta între 6-12 ani, vor alerga pentru a colecta fonduri necesare achiziționării de baterii pentru aparatele auditive destinate ajutorării copiilor cu deficiențe de auz. Beneficiarii acestui maraton sunt cei 99 de elevi care s-au înscris pentru anul școlar 2016-2017 la Școala specială Nr.12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă.

Maratonul este un mecanism atractiv şi creativ. Fiecare participant, copii 6-12 ani,  îşi găseşte un sponsor (de obicei, rudă) care se angajează să-i achite o anumită sumă de bani pentru o anumită distanţă pe care acesta o va alerga în timpul maratonului (1m = 50 de bani). După maraton, participantul primeşte o foaie semnată cu distanţa alergată, o transmite sponsorului, iar acesta convertește distanța în bani.

Scopul Maratonului este cultivarea solidarități în rândul copiilor și susținerea semenilor lor care, din anumite motive, nu pot beneficia de dreptul de a urma o școală.

Când? 12 noiembrie, ora 10:00-13:00

Unde? Manej str. Andrei Doga, 26

Evenimentul se încheie cu un moment artistic dedicat copiilor, înmânarea de diplome și acumularea donațiilor.

În acest an, la Maratonul Copiilor sunt aștepați să participe 300 de copii și vor fi recrutați 100 de voluntari care vor fi implicați în organizarea evenimentului.

Pentru a participa la Maraton, copiii și părinții lor sunt invitați să completeze formularul online de ÎNREGISTRARE AICI

Urmăriți evenimentul de pe facebook AICI.

Foto: its-go-time.com; diaconia.md

Share:

Articole recomandate