Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Ouăle vegane. Ce sunt și ce gust au ouăle vegane?

Ouăle vegane. Ce sunt și ce gust au ouăle vegane?

Ne aflăm în perioada celui mai important post de peste an, Postul Paștelui. Fie că ții tot postul, fie că postești doar miercurea și vinerea, alimentația în această perioadă trebuie să fie extrem de diversificată, să conțină nutrienții necesari zilnici, iar alimentele vegane sunt la mare căutare, scrie avantaje.ro

Pe piață sunt o mulțime de variante de alimente de post. Burgeri, cârnați, pastă tartinabilă de post sau tofu sunt câteva dintre ele. Ei bine, în ultima vreme au devenit celebre ouăle vegane. Acestea înlocuiesc cu succes ouăle de găină și se pot găti la fel, omletă, prăjite, chiar și fierte.

Ouăle vegane trebuie să fie una dintre cele mai surprinzătoare și neașteptate completări la lista ingredientelor pe bază de plante, mai ales dacă luăm în considerare că alternativele funcționale la ouăle de pasăre sunt folosite de ani de zile. Sosul de mere și „ouăle de in” au fost de multă vreme folosite ca agenți de legare în coacere, alături de tofu fiind un substitut pentru felurile de mâncare amestecate.

Ouăle vegane sunt o combinație de ingrediente menite să imite fie aspectul și gustul, abilitățile de legare, sau ambele, ale ouălor de pasăre. Înlocuitorii moderni folosesc orice, de la lapte de soia la fasole mung și sare neagră. Cele disponibile în comerț sunt cel mai frecvent vândute ca lichide, care pot fi amestecate cu ușurință, transformate în omlete sau adăugate la produse de patiserie. Ingredientele variază în funcție de mărci, dar mulți par să favorizeze sarea neagră (kala namak) pentru a obține un gust și un miros „de ou”.

Producția de ouă nu este doar o industrie cu impact asupra mediului, ci are legături de neclintit și cu cruzimea față de animale. Creșterea miilor de animale înghesuite în condiții nesănătoase și insalubre, îi forțează pe fermieri să utilizeze antibioticele pentru ca păsările să facă ouă.

Există riscul de a ingera hormoni și coloranți, precum și antibiotice, atunci când mănâncăm ouă de găină produse comercial. Desigur, salmonella este, de asemenea, o preocupare serioasă pentru mulți oameni. Ouăle trebuie păstrate cu grijă și pregătite pentru a evita îmbolnăvirea.

Pentru un singur ou crud mediu de găină, profilul nutrițional arată astfel:

  • 63 de calorii
  • 164 mg de colesterol
  • 4,18 g grăsime
  • 5,54 proteine

În funcție de ingredientele folosite, ouăle vegane pot fi sănătoase. Dar un fapt incontestabil este că sunt mai sănătoase decât versiunile găinilor, fie și doar pentru că au colesterol zero.

Gustul acestora se apropie de gustul ouălelor convenționale. Cele mai realiste „replici' folosesc întotdeauna sarea neagră, care depune un miros și o aromă asemănătoare sulfului. Drojdia nutritivă, folosită mai frecvent pentru a imita o notă de brânză în alimente, funcționează, de asemenea, surprinzător de bine și depune o culoare galbenă realistă.

 

 

Sursa foto: clickpentrufemei.ro

Share:

Articole recomandate