Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Vezi cum a fost la cea de-a XVI-a ediție a Șezătorii Mamelor

Vezi cum a fost la cea de-a XVI-a ediție a Șezătorii Mamelor

Mămici cu burtici și mămici cu pici și-au dat întâlnire cu medici și specialiști la o nouă Șezătoare marca Odoraș, care a avut loc la 16 martie, fiind la cea de-a XVI-a ediție a evenimentului.

Irina Castraveț, obstetrician-ginecolog de la Centrul Mamei și Copilului, a discutat cu mămicile prezente despre candidoza vulvovaginală și regulile de igienă intimă a femeii: „Dacă femeia nu este deranjată de culoarea şi mirosul secreţiilor, dacă nu are iritații şi nu este deranjată în timpul contactului sexual, atunci eliminările nu pot fi considerate ca fiind patologice din punct de vedere clinic. Printre simptomele candidozei se regăsește culoare eliminărilor care poate fi verde, surie, spumoasă; pruritul (mâncărimea) și iritația vulvară”, a menționat medicul.

O altă temă care le-a interesant pe mămici a fost dermatitca atopică, temă ce a fost abordată de Irina Batîr, dermatolog, care le-a prezentat mamelor cauzele dermatitei atopice, cum le evităm dar și cum le tratăm. “Dermatita atopică este una dintre cele mai întâlnite dermatoze la copii, în ultimii 5 ani incidența acestei boli a crescut, astfel încât 30-35% dintre copii suferă de această afecţiune”, a spus Irina Batîr.

Cel de-al treilea specialist a fost Mihai Stratulat, medic neonatolog și pediatru care le-a explicat mămicilor cum trec mai ușor peste perioada colicilor și cum pot alina durerile de burtică ale bebelușului. Medicul a subliniat că trebuie să facem o distincție clară între colici și balonări, pentru a le putea trata ca atare. 

Nelipsite au fost întrebările din partea mămicilor, care au primit ajutor și sfaturi de la specialiști, dar și tombola cu premii din partea sponsorilor evenimentului.

Pentru prima dată am încercat să facem transmisiuni live de la eveniment. Imaginile au putut fi urmărite în direct pe pagina noastră de facebook, iar acum găsiţi acolo înregistrările video. Participarea la eveniment a fost gratuită, în bază de înregistrare.

Partenerii evenimentului: Berlin Chemie, Saforelle, Kloran Bebe.

Mai multe fotografii puteţi găsi pe pagina de facebook Odoraş

Share:

Articole recomandate