Acerumen

Facem baie bebelușului până îi cade ombilicul? Răspunsul pediatrului Komarovskii

Facem baie bebelușului până îi cade ombilicul? Răspunsul pediatrului Komarovskii

Un bebeluș poate trăi normal fără baie zilnică dacă este respectată corect igiena și nu este îmbrăcat excesiv, adică nu ajunge la supraîncălzire. Iar băița integrală trebuie evitată până îi cade ombilicul și i se tratează rana. Astfel i-a răspuns pediatrul Komarovskii unui părinte pe pagina sa oficială - komarovskiy.net.

Un tătic s-a folosit de rubrica „Întrebări” pe site-ul medicului și a menționat că a doua zi după externarea din maternitate acasă la ei a venit sora medicală să verifice starea copilului și le-a spus părinților să nu-i facă baie până când cade ombilicul. Tatăl s-a arătat nedumerit deoarece, spune el, a citit că ombilicul poate cădea în termen de 2 săptămâni și îi pare anormal să stea atâta bebelușul fără baie.

Pediatrul Komarovskii a accentuat că dacă micuțul nu se murdărește, ceea ce practic este imposibil în contextul în care el nu se mișcă pe jos, nu se joacă etc., și dacă nu se supraîncălzește, micuțul poate trăi normal fără baie și 2 săptămâni, și chiar o lună. Iar pentru anumite locuri, cum ar fi regiunea scutecului, părinții pot folosi șervețele umede igienice destinate bebelușilor.

 

Informații: .komarovskiy.net/faq

Foto simbol: nomens.ru

Adaugă comentariu