Acerumen

O tendință nouă la îngrijirea nou-născutului care are doar beneficii

O tendință nouă la îngrijirea nou-născutului care are doar beneficii

Vernixul, acea substanță cu care este acoperită pielea nou-născutului, are numeroase beneficii pentru micuț. Iar medicii și neonatologii au descoperit că amânarea spălării copilașului abia venit pe lume îl ajută să se adapteze mai bine noilor condiții de viață.

Cinci spitale din zona Chicago au adoptat politica de întârziere a primei băițe a copilului, în urma studiilor care arată beneficiile acestei metode. Alte numeroase spitale sunt în curs de a adopta această metodă. Procentul copiilor cu hipotermie și cu hipocalcemie a scăzut considerabil după ce s-a aplicat metoda întârzierii primei băițe. „Te gândeşti că este acolo pentru un motiv, însă nu am crezut niciodată că acesta este unul atât de important pentru copil”, a declarat asistenta medicală şi cercetătoarea Courtney Buss pentru Chicago Tribune despre substanța albă numită științific vernix caseosa.

După nouă luni de la aplicarea metodei rezultatele cercetărilor erau şi mai concludente, a declarat Buss, deoarece hipotermia nou-născuților a scăzut la 7 la sută, iar hipoglicemia neonatală la 4 la sută, în timp ce rata alăptării a ajuns la 78 la sută. Vernix caseosa mai conţine şi proteine cu proprietăţi antimicrobiene care protejează împotriva streptococului de tip B, E. coli şi altor riscuri perinatale comune.

Ideea întârzierii îmbăierii nu este nouă şi este recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care este de părere că: „Îmbăierea ar trebui întârziată până după primele 24 de ore de la naştere. Dacă, din motive culturale, acest lucru nu este posibil, îmbăierea ar trebui întârziată cel puţin 6 ore. Se recomandă folosirea de îmbrăcăminte adecvată pentru nou-născut. Mama şi copilul nu ar trebui despărţiţi. Ar trebui să stea împreună 24 de ore din 24” 

Cea mai mare provocare, este de părere Courtney Buss, o reprezintă educarea părinţilor spre adoptarea unei schimbări culturale, lăsându-le în acelaşi timp acestora dreptul de a alege când să fie îmbăiat nou-născutul.

 

Informații: totuldespremame.ro; suntmamica.ro

Foto: kidizi.ro

Adaugă comentariu