Principiile unei alimentații sănătoase a bebelușilor

Principiile unei alimentații sănătoase a bebelușilor

Deseori mamele tinere se întreabă care ar fi regimul alimentar al unui copil sănătos? Pentru a crește copii sănătoși, compania  Nestle® recomandă respectarea unor reguli simple în alimentația copilului. Nu sunt foarte complicate, dar vor asigura o imunitate solidă și o dezvoltare armonioasă a copilului dvs.!

Așadar, ce este important de reținut în timpul alimentării copilului?

1. Stăruiți-vă să alăptați nou-născutul!

Laptele matern conține toate substanțele nutritive necesare pentru dezvoltarea armonioasă a sugarului în primele luni de viață. Copiii sănătoși, de regulă, sunt cei alăptați la sân. Mai mult decât atât, laptele matern este garanția unui sistem imunitar solid, acesta asigură un scut protector împotriva bolilor infecțioase și a alergiilor. Alăptarea la sân este esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușilor.

2. Consultați medicul pediatru înainte să începeți diversificarea!

Ca regulă, diversificarea se introduce treptat, atunci când este evident că laptele matern sau laptele praf nu mai este suficient. La această etapă de dezvoltare, copilul trebuie să însușească noi deprinderi care vor constitui fundamentul unei alimentații corecte în viitor și să învețe să perceapă diferite gusturi și texturi ale produselor.

3. Debutul diversificării se face cu produse monocomponente!

Și aici ne referim la produsele ce sunt formate dintr-un singur component. Acest fapt va contribui la reducerea riscului dezvoltării reacțiilor alergice și vor asigura sănătatea bebelușului, de asemenea, va permite familiarizarea treptată a copilului cu noi produse alimentare. Din aceste considerente, se recomandă începerea diversificării cu produse monocomponente: pireuri din fructe și legume sau terciuri pentru copii. Alimentele fără zahăr, sare, amidon și adăugarea de sucuri din fructe mai dulci sunt perfecte pentru începerea explorării unei lumi întregi de gusturi noi!

4. Terciul cu lapte este într-adevăr o mâncare sănătoasă!

Este bogat în fier și zinc, iar în combinație cu pireurile sau sucurile pentru copii, bogate în vitamina C, reprezintă o completare importantă pentru laptele matern în alimentația sugarilor. Fierul este necesar pentru creșterea în înălțime și pentru dezvoltarea cognitivă deplină a copilului. Copiii sănătoși de asemenea au nevoie și de zinc, care este considerat a fi un component necesar pentru funcționarea și maturizarea normală a sistemului imunitar.

5. Introduceți cu precauție lichidele în alimentație!

Sucurile pentru copii 100% naturale și apa sunt folositoare, dar acestea nu trebuie să înlocuiască laptele matern sau formula în regimul alimentar al bebelușului .

Important de reținut! Dacă ați depistat semne de indigestie la sugar trebuie să vă adresați la medicul pediatru!

Un copil sănătos este un copil fericit!

https://www.nestlebaby.ru/pitanie-moego-rebenka/vvedenie-prikorma/5-pravil-zdorovogo-pitaniya-dlya-detey

Foto simbol: copilul.ro

Adaugă comentariu