SFATURI: Cum poți găsi mai ușor răspuns la întrebările copiilor!

SFATURI: Cum poți găsi mai ușor răspuns la întrebările copiilor!

 

Nu e ușor să ții piept curiozității piciului care a intrat în categoria DeCelușilor. Aceștia descoperă lumea și fenomenele naturii prin prisma părinților. Dacă ești un părinte răbdător și responsabil pentru informația pe care i-o oferi piciului, atunci trebuie să cunoști câteva secrete care o să te ajute să menții și mai departe relația de prietenie cu odorașul tău.

Există numeroase metode de cunoaștere a lumii înconjurătoare cu ajutorul cărora câștigăm notorietate în ochii copiilor. Dacă piciul de 3-4 ani nu încetează să vă bombardeze cu întrebări de genul: “De ce cerul e albastru? Cum apar fulgii de nea? De ce soarele luminează? De ce trebuie să mâncăm?” și multe alte întrebări la care uneori vă blocați, ori nu aveți un răspuns prompt, e cazul să vă înarmați cu mai multe informații.

 

Metode interesante de cunoaștere a lumii înconjurătoare.

  • Cinema acasăFiți părinți moderni, planificați o dată în săptămână seri de cinema. Internetul e plin de filme documentare interesante care au menirea de a povesti cum a fost creat universul, de ce plouă, pentru ce avem nevoie de hrană ș.a. Aceste seri o să vă facă mai uniți, vă vor oferi timp pentru discuții cu cei mici și vă vor întări relația amicală. Un alt plus ar fi că și voi, în calitate de părinți învățați lucruri noi.
  • Completați biblioteca familiei cu noi cărți. Enciclopediile niciodată nu-și vor pierde din valoare. În librării există multiple tipuri de enciclopedii: audio, ilustrate, 3D etc. Citind împreună descrierile din cărți informația se memorizează mai ușor, copilul primește răspuns la întrebări, iar dvs aveți satisfacția că ați reușit să potoliți setea de cunoștințe a celui mic.
  • Machetele și puzzle-urile sunt o altă metodă distractivă care ajută copilul să învețe. Formând diverse figurine din piesele puzzle, acesta își dezvoltă concentrarea și motorica fină. Dacă copilul tău încă nu poate citi, va descoperi mai ușor lumea din jur în acest mod. Ajutați-l să-și formeze deprinderile cognitive timpurii pentru ca mai apoi să poată și el la rândui povesti și face descrieri amicilor.
  • Experimentele fizico-chimice sunt una dintre cele mai interactive metode de învățare. La sigur vă amintiți puținele ore practice din școală când urmăreați sub microscop celulele vegetale ale cepei, sau cum interacționează unele elemente chimice. Era distractiv nu? Dacă nu dispuneți de toate uneltele și compușii chimici necesari, chemați laboratorul la domiciliu. Cum? Simplu!

 

Experimente de laborator ACASĂ!

Tesla Boom Show este un proiect ce are menirea de a veni în ajutor părinților care vor să ofere copilului răspunsuri la întrebările legate de fenomenele naturii. Laboratorul este unul ambulat. Echipa de specialiști oferă un program interactiv de experimente realizate împreună cu copiii. Atmosfera și interacțiunea este fenomenală.

Laboratorul oferă 7 programe diferite care sunt concepute pentru categoria de vârstă corespunzătoare. Dacă mai exact, în cadrul acestor ore de laborator copiii fac experimnete cu gheață carbonică și azot. Aceștia pot transforma apa simplă în jeleu și pot prepara o „crio înghețată”. Proiectul nu are limite. Picii sunt învățați cum se produce electricitatea, învață despre fenomenele naturii legate de câmpul magnetic și asta nu e tot. Unul dintre programe propune lucru cu un mecanism similar celui inventat de Nikola Tesla, unul dintre inginerii și fizicienii care au stat la baza descoperirii electricității.

 

Un show original pentru petrecerile copiilor 

Dacă publicul este mai mic, activitățile se fac în formă de joacă, iar dacă copiii sunt de vârstă școlară, aceștia pot adresa întrebări. Toți compușii chimici și mecanismele sunt inofensive pentru sănătatea copiilor. Toate experimentele se fac sub supravegherea specialiștilor.

Recent, laboratorul a realizat un nou program de excepție prin care pot produce fulgere adevărate. Nu-i așa că pare imposibil? Profesorii de la Tesla Boom Show au reușit să adune cele mai interesante momente din materii precum matematica, fizica și chimia pentru a învăța copiii cele mai originale metode de cunoaștere a fenomenelor fizice.

Pentru mai multe informații suplimentare contactați: (+373) 60-47-32-73

Foto: bebelu.ro; cdn.skim.gs; facebook.com

 

 

Adaugă comentariu