Doctorul Komarovskiy spune de la ce vârstă li se permite copiilor accesul la tablete și telefoane

Doctorul Komarovskiy spune de la ce vârstă li se permite copiilor accesul la tablete și telefoane

Utilizarea din fragedă copilărie a telefoanelor mobile și a tabletelor poate afecta psihicul copilului, îl poate traumatiza și îi poate afecta coordonarea. Medicul pediatru Evghenii Komarovskiy susține că până la vârsta de 2 ani este categoric interzis să-i oferi copilului vreun gadget.

Pe pagina sa oficială de internet, komarovskiy.net, medicul este întrebat de o mămică ce influență ar putea avea tableta asupra dezvoltării copilului său de doar un an și jumătate, mai ales că acesta este foarte interesat de tehnologie. Plus la aceasta, mama a văzut că pe internet deja sunt jocuri pentru copii de un an.

Evghenii Komarovskiy a subliniat că în viața reală un copil vede cum mingea saltă și dacă ajunge în râu, atunci el încep să plângă, pe când într-un joc online acesta nu înțelege că gata, mingea a fost pierdută, și nici nu reacționează adecvat. Jucându-se pe afară, sărind și alergând, copilul își dezvoltă sistemul locomotor, inima, plămânii. Iar dacă cel mic stă toată ziua și se uită la un ecran, nu se știe la ce va duce aceasta. În opinia medicului, acum toți suntem victimele unui experiment grandios.

Dr. Komarovskiy este categoric împotriva tuturor jocurilor online până la vârsta de doi ani. Acesta afirmă că activitățile cu mama sunt mult mai bune pentru un copil, iar construcția unui turn din cuburi împreună cu tata este mai interesant decât un gadget. Însă tatălui îi este mult mai comod să-i ofere copilului o tabletă, iar singur să se odihnească. Komarovskiy le spune părinților că aceștia singuri au ales să aibă copii, iar acum sunt obligați să se ocupe de dezvoltarea lor sănătoasă.

Medicul pediatru amintește că puii tuturor mamiferelor de pe planetă copiază comportamentul părinților, iar dacă cel mic își vede tatăl sau mama că stă toată ziua cu nasul în telefon sau tabletă, nici nu trebuie să ne mire că el va crește la fel. Apoi apar tot felul de plângeri din partea părinților: „Copilul meu vede rău!”, „Copilul meu nu vrea să mănânce toată ziua!”, „Copilul meu se joacă online numai!”. „Dar de la cine a învățat aceasta?”, se întreabă Komarovskiy.

Foto: youtube.com

Adaugă comentariu

Închide