Mama manager: Soluția inedită a unei mame care își angajează copiii să facă treburi casnice

Mama manager: Soluția inedită a unei mame care își angajează copiii să facă treburi casnice

O mamă care își crește singură cei trei copii a găsit o variantă inedită de a-i învăța pe cei mici mai multe lecții utile în același timp.

În loc să le dea bani de buzunar, Shaketha Marion McGregor și-a creat propria „companie”, la care își angajează copiii după ce aceștia își depun CV-ul și participă la un interviu de angajare. Să le ofere copiilor săi joburi s-a dovedit a fi o soluție eficientă, care a atras aprecierea a peste 216.000 de useri de pe Facebook, și a devenit un model și pentru alte familii.

După ce a piedut foarte multe lucruri într-un incediu, Shaketha a avut dificultăți să-și întrețină copiii și mai ales să le cumpere lucrurile pe care aceștia și le doreau. Să fii o mamă care își crește singură cei trei copii nu este niciodată ușor. 

Iar în ceea ce privește partea financiară, femeia s-a lovit de numeroase dificultăți în urma incendiului care le-a distrus parțial casa. Pentru a-i învăța pe copii valoarea banilor, Shaketha s-a gândit să creeze un mic joc. Cei trei copii ai săi - Jahkeem (14), Takeia (11) și Serinity (7) - vor trebui să se „angajeze” pentru a primi banii de buzunar.

În postarea virală de pe Facebook, McGregor a povestit că după ce copiii au început să-i ceară telefoane noi și mai mulți bani de buzunar, le-a răspuns că ziua următoare îi așteaptă o surpriză. Cei mici au descoperit că mama lor a organizat un adevărat târg de joburi în sufragerie, cu liste de joburi disponibile, formulare prin care pot aplica și chiar și un fond de credit numit „Mom’s Credit Union”. 

Printre posturile scoase la bătaie s-au numărat cel de Șef al Departamentului de Curățenie, Supervisor la Spălarea Rufelor sau Manager în Bucătărie.

Potrivit mamei, copiii oricum ajutau la treburile casnice și înainte de a fi „angajați”, dar se certau asupra cine și ce trebuie să facă. Acum că aveau o descriere a jobului, această problemă era rezolvată.

Încântați de noul joc, copiii au aplicat pentru joburile create de mama lor, care a ținut și interviuri de angajare ca la carte. Interviurile au mers bine, spune mama, cu excepția câtorva sesiuni de râs. 

În mod surprinzător, mezina familiei, de doar 7 ani, s-a dovedit a fi cea mai „profi”, având o atitudine cât se poate de serioasă. De fapt, pentru că și-a făcut un CV impecabil și și-a dat toată silința la interviu, Serinity a obținut jobul de Șef al Departamentului de Curățenie, pe care l-ar fi dorit și fratele său mai mare.

Fiul său, în schimb, a făcut-o să râdă cel mai mult, cu întrebări precum „Ce salariu primesc, cât de des îmi voi primi banii sau trebuie să plătesc taxe?”

La sfârșitul primei luni, copiii au fost încântați să primească primul lor salariu. În afara faptului că îi învață pe copii disciplina și valoarea banilor, această metodă îi familiarizează și cu procesul de a aplica pentru un job. 

Shaketha speră ca postarea sa virală să-i ajute și pe alți părinți care vor să-și învețe copiii lucruri noi, într-un mod interesant.

Sursa: eva.ro

Adaugă comentariu

Închide