Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Rolul esențial al educației în primele 1000 de zile de viață a copilului

Rolul esențial al educației în primele 1000 de zile de viață a copilului

Asociația Mondială a Educației pentru Copii (AMEI-WAECE) subliniază rolul esențial al educației în primele 1000 de zile din viața micuțului.

Copilăria timpurie este una dintre cele mai importante și mai influente faze ale vieții oricărui copil, mai ales în primele 1.000 de zile. În această etapă se stabilesc bazele fundamentale ale dezvoltării personalității, se formează obiceiurile, abilitățile și cunoștințele care vor fi dezvoltate și perfecționate în fazele succesive ale vieții fiecărui copil”, a spus Juan Sánchez Muliterno, președintele Asociației.

Cu peste 25 de ani de experiență în acest domeniu, AMEI-WAECE susține că „nu există o planificare strategică privind educația timpurie a copiilor, în ciuda numeroaselor concluzii pe această temă din partea diferitelor organizații internaționale”.

De ce este necesar să investiți în educația timpurie?

Cercetările recente din domeniul neuroștiințelor au arătat că 80% dintre creiere se dezvoltă din primele faze ale sarcinii și până la trei ani, astfel încât această perioadă reprezintă baza fundamentală a învățării ulterioare”, a precizat psihologul Elvira Sánchez-Igual.

Un alt studiu, care îi aparține lui James J. Heckm, laureat al Premiului Nobel, asigură că „societățile pot obține un profit de până la 17 dolari pentru fiecare dolar investit în educația timpurie”.

În plus, Sánchez-Igual mai spune că toți copiii ar trebui să aibă acces la servicii de îngrijire și dezvoltare în copilăria timpurie și educație preșcolară de calitate, astfel încât aceștia să fie pregătiți pentru educația primară.

 

Sursa: copilul.ro; acorns.ro

Share:

Articole recomandate