Super cadouri pe care le poate face copilul cu propriile mâini

Super cadouri pe care le poate face copilul cu propriile mâini

Ziua mamei, a tatălui, a mătușii, a bunicilor sau orice altă ocazie specială poate deveni și mai dragă pentru copilul tău, dacă va contribui sau va face chiar singurel cadoul. Procesul de pregătire fiind unul educativ, iar rezultatul va bucura nu doar copilul, ci întreaga familie.

Mai jos ai o listă cu zece idei de cadouri, deloc complicat de realizat, dar așa cum imaginația copiilor e mult mai extinsă, fiți siguri că vor realiza cadouri mult mai valoroase decât cele cumpărate. Spor la muncă!

1. Ghiveci pentru florile de cameră

Veți avea nevoie de: vopsea de artizanat, cupe din lemn sau orice alt material posibil de colorat, pensule fine, stilou de vopsea, plante, sol. Pictați jumătatea inferioară a cupei. După uscare, vopsiți cu pensula orice vă lasă imaginația. De ex: buline, nasturi, papioane etc. Utilizați stiloul pentru a desena fețele zâmbărețe, care vor aduce buna dispoziție în casă. Adăugați planta!

2. Flori într-un ghiveci din cârlige de rufe

Ia un pahar de plastic și agață de el, unul lângă altul, cârlige de rufe pe care în prealabil le-ai pictat cu sclipici pe una din părți. Așează floarea în acest ghiveci obținut astfel, iar efectul va fi garantat.

3. Ghiveci cu flori  din materiale reciclabile

Pentru această idee ai nevoie de un pahar de plastic, o lingură de plastic, hârtie colorată și vată. Decupează petalele florii și lipește-le de interiorul lingurii, ca în imagine, iar la centru atașează vata. Pictează tulpina în verde. Înfige floarea astfel obținută în paharul colorat în prealabil și cadoul este gata.

4. Trandafiri sau orice alte flori din sârmulițe plușate

Din sârmulițe plușate poți realiza un trandafir, de data aceasta tridimensional. Ia un mănunchi de patru sârmulițe pentru floare și două pentru tulpină. Pliază-le la jumătate și agață-le unul de celălalt, ca în imagine. Apoi începe să răsucești tulpina. Pentru floare, realizează din fiecare sârmuliță câte o spirală pe post de petală, apoi aranjează-le în forma unui trandafir. La final, atașează două frunzulițe.

5. O îmbrățișare caldă pentru mama

Dă-i mamei o îmbrățișare care să dureze la nesfârșit prin intermediul acestei felicitări deosebite. Decupează forma mâinilor tale și o inimă din hârtie colorată. Lipește-le pe felicitare, pliaz-o ca în imagine și scrie mesajul tău.

6. O mie de motive pentru care o iubesc pe mama

Ascunde în spatele petalelor acestor minunate flori de hârtie colorată cele o mie de motive pentru care o iubești pe mama. Va fi o încântare să le descopere rând pe rând, într-un buchet al iubirii.

7. Calendar personalizat pentru întreg anul

Veți avea nevoie de șablon calendar, hârtie albă sau carton, marcatori, creioane sau vopsele, cleme metalice. Imprimați calendarul și lăsați copilul să personalizeze fiecare lună în parte. Uniți paginile cu ajutorul clemelor metalice. Cadoul este gata!

8. Puzzle pentru frigider

Imprimați imaginea dorită pe un carton sau hârtie specială. După, pe partea dorsală schițați forma puzzle-ului și decupați-le. Lipiți un magnet în partea din spate a fiecărei bucăți de puzzle, astfel încât destinatarul cadoului să le poată lipi pe frigider!

9. Pernuțe cu parfum de levănțică

Veți avea nevoie de: clei de țesătură, orez nepreparat, levănțică uscată, foarfece, șosete cu imprimeuri colorate. Tăiați partea piciorului din șosetă și lipiți-o (lăsând o margine exterioară de 1/2cm), având ca rezultat un tub. Turnați două pahare cu orez nepreparat amestecat cu levănțică și lipiți și cealaltă extremă. La dorință se mai pot lipi pleoape sau alte figuri pe această pernuță parfumată și cu un efect sănătos pentru destinatarul cadoului.

10. Linguri și furculițe pentru o mâncare mai delicioasă

Cumpărați linguri/furculițe sau alte ustensile de genul acesta, dar să fie din lemn. De asemenea, veți avea nevoie de vopsea rezistentă pentru acest material și de degețelul copilului. Lăsa-l să înmoaie degețelul arătător în diferite culori și să își lase amprenta pe codița lingurii. Nu numai că va fi un cadou util, dar și sentimental.

 

Sursa: parents.com, creatissimo.ro

Adaugă comentariu

Închide