Torturate de frumusețe. Și-au pierdut copilăria din cauza părinților

Torturate de frumusețe. Și-au pierdut copilăria din cauza părinților

Majoritatea părinților doresc să-ți vadă copiii pe marile scene, motiv pentru care îi înscriu la diferite concursuri de frumusețe, de cele mai multe ori pentru satisfacția lor proprie și nicidecum pentru fericirea copilului său.

În prezent, tot mai des sunt organizate concursuride frumusețe pentru copii, în care fetițele sunt desemnate a fi Miss X, iar băieții – Misteri. Problema nu constă în concursul în sine, ci mai degrabă în părinții care uneori devin obsedați de victoria copilului lor, în special în cazul fetițelor. Nu ne referim acum la concursurile de talente, sau concursurile de frumusețe în care fetițele sunt naturale, ci la concursurile în care copiii sunt transformați în păpuși.

Așa se face că micuțele participante la aceste concursuri ajung să fie machiate în exces, să meargă la solar, să li se înălbească dinții, să petreacă ore în șir în saloanele de înfrumusețare doar pentru a sclipi pe scenă, în timp ce părinții le admiră și au senzația că acum fiica lor este ideală. Vi se pare corectă această abordare?

Tot tămbălul cu concursurile de frumusețe pentru copii a început în 1921, atunci când un hotel a organizat un astfel de concurs pentru a mări numărul clienților. Cu timpul, acest tip de concurs a devenit din ce în ce mai popular, iar acum este întâlnit în nenumărate țări și orașe.

Nu putem generaliza, însă în multe cazuri aceste concursuri le-au furat copilăria acestor fetițe, pe care dacă le privești mai atent, nici nu îți poți da seama că de fapt au până la 10 ani.

Lauren este o mamă din America care și-a dus fiica pentru prima dată la solar la vârsa de 2 ani, iar de atunci, micuța Savanna merge la solar în fiecare lună. Acum, femeia investește în jur de 3.700 de euro lunar pentru tratamentele fiicei sale.

Maddy are doar 4 ani însă arată ca o femeie în toată regula – cu forme și machiaj.Fetița poartă sutien cu bureți și un suport pentru ca fundul ei să pară mai bombat. Fetița poartă perucă blondă și un machiaj care o face să arate mai degrabă ca o păpușă, decât ca un copil.

În America au loc peste 3000 de concursuri în fiecare an, la care aleg să se înscrie mai mult de 250.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani. Acestea au  devenit întreceri de mândrie între mame, mai mult decât  concursuri de frumuseţe pentru copii. 

Ştiaţi că 1.600 de copiii cu vârste între 8 şi 10 ani din SUA, au fost injectaţi cu botox,pentru că mamele lor au susţinut că aveau riduri? Şi acest număr este în creştere, din păcate. Cum se vor dezvolta aceşti copii? Bineînţeles că media nu ezită să încurajeze aceste concursuri şi să aducă pe micile ecrane copiii-adulţi.

Din fericire, țara noastră stă mai bine la acest capitol, iar la concursurile de frumusețe copiii nu sunt machiați în exces și par a fi cât de cât copii. Cu toate acestea, iubiți-vă copiii și nu îi privați de copilărie.

Foto: media.gettyimages.com,  dailymail.co.uk, papilot2.mykmyk.pl, 

static.gulfnews.com, ihappymama.ru

Adaugă comentariu

Închide