5 metode ușoare pentru a păstra florile vii mai mult timp proaspete

5 metode ușoare pentru a păstra florile vii mai mult timp proaspete

Fiecare om căruia îi plac florile vii ar vrea să le păstreze în vază proaspete pentru o perioadă mai lungă. Însă din cauza anumitor greșeli, florile nu ne bucură prea mult timp cu frumusețea lor. În articol vă propunem câteva metode ușoare ca să vă bucurați de prospețimea florilor mai mult timp.

 

Puneți florile într-o vază sau într-un vas mare

Alegeți un vas cu gâtul larg, ca să nu striviți tulpinile florilor.

 

Puneți florile în apă fierbinte

Apa trebuie să fie de circa 45 de grade Celsius. Apoi puneți vaza cu flori într-un loc răcoros pentru câteva ore. Moleculele de apă fierbinte se mișcă mai ușor pe tulpina florilor și astfel se vor păstra mai mult timp proaspete.

 

Eliminați frunzele de jos

Frunzele nu trebuie să se afle în apă, deoarece încep a putrezi, ceea ce duce la înmulțirea bacteriilor care distrug restul florii.

 

Tăiați tulpina în unghi

Retezați tulpinile florilor sub un unghi de 45 de grade. Astfel florile vor absorbi mai ușor apa.

 

Utilizați „conservanți” pentru flori

Lichidele gen limonada, care conțin suc de citrice și zahăr, ajută la păstrarea prospețimii florilor vii. De asemenea, utilizați înălbitor, acesta va preveni dezvoltarea bacteriilor. Utilizați 1 parte de lichid acidulat la 3 părți de apă și adăugați câteva picături de înălbitor, un astfel de „conservant” vă va păstra florile mult timp proaspete.

 

Informații și foto: adme.ru; redlily.ru

Adaugă comentariu