Anyta Cooking: de la spălat vase într-un restaurant la crearea unui proiect de mare succes despre gătit

Anyta Cooking: de la spălat vase într-un restaurant la crearea unui proiect de mare succes despre gătit

Îi zice Ana Maria Kerekes și este fondatoarea proiectul Anyta Cooking care are peste 200 de mii de aprecieri și urmăriri pe Facebook și peste 13 mii de abonați pe YouTube. Noi am decis să aflăm cine stă în spatele unui astfel de proiect frumos și „gustos” și am provocat-o pe Ana Maria să ne răspundă la câteva întrebări.

Anyta Cooking a început la insistențele soțului Anei Maria, care a dorit ca ea să împartă și cu alte gospodine sau gospodari rețetele pe care le făcea pentru familia. „El a creat pagina de YouTube, după aceea pagina de Facebook și grupul Rețete Culinare Împreună. La început eram foarte timidă, dar acum m-am obişnuit. Nu este zi fără să intru pe pagină și pe grup , încerc să răspund la toate mesajele și comentariile. Îmi place foarte mult să pregătesc torturi și prăjituri, dar mai pregătesc și alte rețete”, ne spus ea.

Ana Maria este mămică a 3 copii frumoși , doi băieți și o fetiță de  15, 13 şi 2 ani jumătate. Este din județul Târgu-Mureș, satul Răzoare, dar din 2006 a plecat în Spania pentru a le oferi copiilor săi o viață mai bună. „A fost cea mai grea perioadă din viața mea fiindcă copiii au stat 3 ani la mama mea în România, îi vedeam doar o dată pe an. Am lucrat 1 an jumătate la spălat vase la un restaurant de 2 stele Michelin, după care am vrut să plec, dar mi-au oferit postul de ospătar, am acceptat și am mai lucrat încă 8 ani la restaurant”, se destăinuiește mămica.

Mai spune că acolo a învățat foarte multe lucruri fiindcă de multe ori îi ajuta la bucătărie pe colegii săi. „În această perioadă am adus copiii în Spania, l-am cunoscut pe soțul meu Kerekes Arnold, între timp am rămas însărcinată cu fetița, ne-am mutat în alt oraş unde ne-am și stabilit. Acela a fost momentul când am început proiectul Anyta Cooking (acum 2 ani jumătate ) și viața mea s-a schimbat în bine. Am început să filmăm rețete-video, soțul meu le editează și mă ajută mult cu acest proiect”, a relatat Ana Maria.

Succesul a început în momentul când și-a postat rețetele sale pe site-urile de socializare, iar gospodinelor le-a plăcut, a primit tot mai multe mesaje că acestea sunt foarte bune și niciodată nu dau greş cu ele și încet-încet comunitatea a crescut.  „Tot ceea ce gătesc este pentru familia și prietenii mei. Îmi place să gătesc torturi, prăjituri, diferite dulciuri, sarmale, tocăniță cu mămăligă, pui la cuptor, pește...”, ne-a spus mămica.

Ana Maria mai zice că nu are secrete, spune exact pas cu pas toate rețetele așa cum le face, dar este important să facem totul cu dragoste și pasiune. „Îmi iubesc comunitatea și pe această cale vreau să le mulțumesc pentru susținere și pentru cuvintele frumoase primite din partea lor”, a mai spus ea.

Iar spre final ne-a zic un citat de-al Harriet van Horne: „Gătitul este precum iubirea, trebuie să te implici cu totul sau sa nu te implici deloc”.

 Vouă vă place să gătiți? Știați despre Anyta Cooking?

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu