Istoria fetiței care s-a născut cu inima în afara pieptului. Un caz rar, ce se întâmplă o dată la 125 de mii de naşteri

Istoria fetiței care s-a născut cu inima în afara pieptului. Un caz rar, ce se întâmplă o dată la 125 de mii de naşteri

De-a lungul timpului, au apărut cazuri medicale care i-au uluit pe medici. Acesta este unul dintre ele. Dacă nu știi povestea ei și o vezi de la distanță, ți se pare că este o fetiță obișnuită, în vârstă de 11 ani. Frumoasă și adorabilă, Virsaviya ascunde un secret care îi sperie pe mulți care o cunosc.

Ea trăiește având inima în afara cutiei toracice. Duce o viață normală, alături de familia ei. După ce a venit pe lume, medicii erau siguri că nu are șanse de supraviețuire. Micuța se numește Virsaviya Borun-Goncharova, iar cei dragi au poreclit-o Batseba.

 

S-a născut așa din cauza sindromului Cantrell. Acesta este o afecțiune genetică congenitală extrem de rară, cu localizare toraco-abdominală. Inima ei este acoperită de un strat subțire de piele și poate fi observată în timp ce bate. Cu toate că părinții ei au mers la cei mai renumiți medici din toată lumea, nimeni nu vrea să o opereze.

Se pare că riscul de a muri în timpul intervenției chirurgicale este mult prea mare, iar spitalele nu vor să fie de vină pentru asta. „Inima mea se află în afara pieptului, iar mamei iî place să o atingă pentru că mă iubește“, a mărturisit micuța.

 

„Doctorii mi-au spus că fiica mea va muri în timpul sarcinii sau al nașterii. Este miraculoasă așa cum este. Este una la un milion. Fratele Virsaviyei crede că inima ei este ceva magic și frumos. El stă aproape de Virsaviya doar pentru a-i simți inima cum bate”, a mărturisit mama fetiței.

Micuța trebuie să poarte constant o vestă care să îi apere inima.

Atunci când depune efort fizic, ca orice copil, fetița are nevoie de un concentrator de oxigen, care să îi mențină saturația la peste 85 la sută.

„Câteodată îmi este greu deoarece nivelul meu de oxigen este scăzut și mă simt amețită, dar iubesc să stau activă și să cânt și să dansez cu prietenii mei. Anul acesta a fost plictisitor dar măcar a fost drăguț timpul petrecut cu fratele meu. Primesc multe mesaje de încurajare de la fanii mei pe Instagram, care-mi spun că sunt o inspirație pentru ei. Inima mea este diferită, dar mă face unică și îmi place acest lucru”, declară Virsaviya.

 

Sursa: newscaffe.ro

Adaugă comentariu