O femeie a ascultat sfaturile de pe grupurile de mămici cum să nască și și-a pierdut bebelușul

O femeie a ascultat sfaturile de pe grupurile de mămici cum să nască și și-a pierdut bebelușul

Mi-am spălat singură creierul cu sfaturile primite pe internet”. O femeie a născut la 44 de săptămâni și 5 zile, un copil mort. Femeia, în varsta de 28 de ani, și-a făcut un plan de naștere acasă. A vrut să evite orice intervenție a doctorilor și a moașelor și a decis să-și aducă pe lume copilul acasă, în cadă. A vorbit despre acest lucru cu soțul și o prietenă apropiată.

În schimb, Judith (care nu a vrut să-și facă public numele complet) s-a informat din mediul online. A intrat pe forum-uri și grupuri de mamici, s-a uitat la cursuri online care o învățau tot ce trebuia să știe despre corpul său și despre bebeluș.

A intrat într-o comunitate de mămici în care poveștile despre nașterile ușoare acasă primau. Astfel, femeia a primit încurajări și când a intrat în travaliu, cu câteva săptămâni după depășirea termenului. Judith a scris pe grup și le-a spus mămicilor că a pierdut dopul gelatinos. A primit și de această dată încurajări. Mamele de acolo i-au spus să aibă încredere în ea, în forța propriului corp, în reușită. I-au spus să se bazeze pe intuiție. Așa că Judith a intrat în travaliu. S-a plimbat, a dansat cu orele, a stat scufundată într-o cadă pe care o avea pregătită în casă. A ascultat muzică în timp ce prietena ei îi masa spatele.

Chiar fac asta!” își spunea femeia. Corpul ei reacționa cum citise în poveștile de pe internet. Până când… nu a mai fost așa.

Durerea a crescut foarte mult, iar durata dintre contracții s-a micșorat. După 10 ore de travaliu, femeia a început să vomite. S-a panicat. A încercat să monitorizeze bătăile inimii copilului, însă nu putea să stea nemișcată suficient timp cât să se înregistreze.

Membranele i s-au rupt, însă lichidul nu era transparent, așa cum ar trebui, ci era plin de meconiu (primul scaun al bebelușului). Știa, din ceea ce citise că bebelușul poate muri dacă inhalează meconiu în uter. Acela a fost momentul în care și-a rugat soțul s-o ducă la spital. Era prea tarziu… copilul murise.

După 9 luni de la pierderea copilului, Judith a acceptat să-și împărtășească povestea.

Nu mai suport vina. Înainte să nasc mă gândeam cum va suna povestea nașterii mele. Voiam să fie la fel de „tare” ca a lor (n.r. – a mamelor care au născut acasă și care și-au spus poveștile pe grupul de suport)”, a spus femeia.

În general, în cazul în care femeia nu intră în travaliu până în săptămâna 42 de sarcină, doctorul recomandă inducerea travaliului sau face o programare pentru cezariană, în funcție de starea pacientei.

La aproape 45 de săptămâni de sarcină, copilul se afla în suferință fetală, lucru demonstrat și de prezența meconiului. În general, aspirația de meconiu apare când sarcina depășește termenul, când mama are un stil de viață nesănătos (este fumătoare), când nașterea se produce dificil, când există afecțiuni precum diabetul sau hipertensiunea arterială.

 

Sursa: demamici.ro

Adaugă comentariu