Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Surori gemene născute cu o afecțiune atât de rară încât au câștigat recordul Guinness World Record. Medicii au fost șocați la naștere

Surori gemene născute cu o afecțiune atât de rară încât au câștigat recordul Guinness World Record. Medicii au fost șocați la naștere

O femeie născută cu o afecțiune atât de rară a obținut un record mondial Guinness World Record împreună cu sora ei geamănă identică. Surorile gemene Sienna și Sierra Bernal, ambele în vârstă de 23 de ani, din Texas, SUA, i-au șocat pe medici când doar Sienna s-a născut cu nanism primordial, ceea ce este practic nemaiauzit, scrie alephnews.ro.

Datorită acestui diagnostic, surorile identice dețin titlul de record pentru cea mai rară formă de gemeni discordanți. Expresia „discordanță de creștere gemelară” se referă la o diferență mare de mărime sau greutate între cei doi fetuși dintr-o sarcină gemelară. Greutatea estimată a fetusului gemelar mai mic trebuie să fie sub percentila 10 pentru a fi clasificată drept discordanță de creștere.

Sierra cântărește 7 kg și are 1,70 m, în timp ce Sienna cântărește 3,5 kg și măsoară 1,30 m. Cu o diferență de înălțime de peste un metru și o diferență de greutate de 3,5 kg, discordanța dintre surori este evidentă. Singurele gemene identice cunoscute cu această discrepanță sunt Sienna și Sierra, ceea ce face din Sienna prima geamănă care s-a născut cu nanism primordial.

Dar dacă le întrebi pe gemene, de cele mai multe ori nu se consideră deloc diferite. De fapt, singurul moment în care li se amintește că există o diferență în primul rând este atunci când primesc priviri curioase din partea străinilor.

„Uneori, când ieșim în public, oamenii vor crede că ea este mama mea și nu geamana mea, pentru că sunt foarte scundă”, a declarat Sienna pentru Guinness World Records.

„Când mergem în baruri, oamenii cred că am opt ani, deși am 23 de ani. Este foarte amuzant”.

Mama lor, Chrissy Bernal, a fost anunțată că va avea gemeni cu doar șase săptămâni înainte ca aceștia să se nască. „Ei (medicii) au spus: „Deci, vei avea gemeni, dar trebuie să treci repede peste asta, pentru că trebuie să vorbim despre bebelușul B”, a spus Chrissy.

„Așa că a trebuit să asimilez foarte repede această informație și apoi să trec direct la faptul că ea (Sienna) este atât de mică”. Dezvoltarea Siennei a fost cu peste șase săptămâni în urma surorii sale la naștere.

Chrissy a explicat că absența unei părți din creierul Siennei în timpul dezvoltării și faptul că era vizibil mai mică decât „geamana A” i-a făcut pe medici să conștientizeze că Sienna avea sindromul Dandy-Walker chiar înainte de a se naște. La acea vreme, nanismul nu era o posibilitate, deoarece Sienna era încă proporțională.

În lume există mai puțin de 200 de persoane diagnosticate cu nanism primordial, iar tipul exact de nanism de care suferă Sienna este necunoscut.

 

 

 

 

Sursa foto: alephnews.ro

Share:

Articole recomandate