Pe ce să nu cheltuim mulți bani la nuntă? Sfaturi de la mirese

Pe ce să nu cheltuim mulți bani la nuntă? Sfaturi de la mirese

Suntem în plin sezon de nunți și apelul unei viitoare mirese de a primi sfaturi pe ce nu ar trebui să cheltuiască prea mult ne-a făcut să adunăm mai multe comentarii într-un articol care poate fi de mare folos viitoarelor mirese și viitorilor miri.

Avem nunta în 2019 și fiindcă nu o facem mare și nici pentru fală, doar să ne simțim bine, nu vrem să facem mari cheltuieli. Spuneți-mi vă rog pe ce nu se merită de dat bani mulți. Dacă voi regretați de ceva și daca ați face-o altfel acuma. Multumesc”, astfel suna întrebarea pe un grup specializat de pe Facebook.

Iar mai jos vedeți o compilație din răspunsuri:

Pe decor, invitat vedetă. Ați putea face nunta fără moderator, dansatori (așa noi am făcut)”.

Eu cred că pe decor nu trebuie să achiți sume imense, după primele 50 toți uită de decor”.

Fără bomboniere, decor, și masini în chirie! Rochie și costumul nu la prețuri exagerate! Buchetul miresei puteți singuri să-l faceți!

Nu se merită pe buchetul miresei, buchetul mirelui și buchete la vornicei. Dar fiecare face după cum își visează evenimentul”.

Noi am renunțat la dansatori și la muzică vie. Am luat DJ, moderatoare care și a cântat + cabina foto. Nu aș recomanda să economisiți la foto/video că nu se știe pe ce oameni dați, sunt multe postări cu nemulțumiri. + și la decor se poate de renunțat. Dacă aș întoarce timpul înapoi mi-aș lua rochia de mireasă în chirie, că acum stă în dulap, nu mi-aș face buchet de 1500 de lei”.

Dacă vrei muzica i-a un dj. Mâncare bună și atât. Petrecere frumoasă. Nu îmbogățiți pe nimeni!

Nu se merită de dat bani pe bomboniere, decor, candy bar, mașini în chirie, dar muzica trebuie să fie bună. Asta este parerea mea”.

Puteți renunța la invitații, bomboniere, mașina miresei, puteți ruga pe cineva din apropiați care are o mașină mai frumoasă să vă ajute, buchetul miresei faceți-l singură, costă mult mai ieftin, renuntați la butoniere, puteți opta pentru dj, alegeți unul bun. Puteți renunța la dansatori dacă nunta e răstrânsă și aveți și vornicei care pot să țopăie, invitatul special - se trece și fără. Faceți un decor minimalistic, iar dacă aveți și persoane care ar putea să vă ajute va fi și frumos. Rochia o puteți procura de pe net sau de la foste mirese, sunt atât de multe și destul de ieftine. Ca să nu cumpărați multă bautură în plus calculați bine numărul de invitați și nu depășiți recomandările. Alegeți doar echipa foto-video foarte minuțios, echipa care vă va pregăti dimineața coafura și machiajul căci de ei depinde dispoziția de dimineață. Fotosesia alegeți un loc drăguț în sânul naturii, asta ca să nu achitați saloanele foto care tot sunt costisitoare”.

Nu mare lăutari, mai bine un dj, dacă nu faceți mare , și buchetul miresei îl faceți singură”.

Aceeași părere cu lăutarii, am avut diverși instrumentiști (bani mulți, muzică veche, urâtă, toată nunta a stricat-o) mai bine un dj cu 2-3 soliști”.

Dacă aș fi dat timpul înapoi, aș exclude sau aș economisi pe:
1. Limuzină
2. Foto video scump
3. Decor
4. Tortul mare
5. Colaci, cu 2 colaci faci tot, nu 2 la dat mâna, 2 pe mese, miresei, cuscrele. Of 70 lei kg de colac, mare prostie
6. Invitații scumpe, vin la fiecare, ciocolate
7. Invitați cite 3 perechi odată
8. La dezbrăcatul miresei gândește-te bine ce vrei și în genere fără rușine când ești întrebată ce dorești
9. Cere invitaților cărți sau vin în loc de flori
10. Buchetul miresei (mare business) cât mai modest
11. Și la final „capul miresei” - sunt fetițe tare cool care fac acasă, saloanele vp scurg și 4000 mdl pentru o coafură, exact așa și machiajul!

Noi avem acum în august, avem peste 100 de persoane, și tot ne-am gândit că nu merită să dau bani în vânt pe mai multe, de exemplu: decor vom face singuri așa mai simplu, fourchet-ul tot noi nu avem echipă specială, ne-am ales 4 perechi de vornicei care vor înlocui dansatorii, ne-am străduit să poată dânsa bine, muzica și foto nu le-am luat tare scumpe, dar am căutat foarte mult până am găsit ce ne place, aici am fost noi la mai multe evenimente și am văzut cum lucrează, buchetul miresei din ziua cununiei l-am comandat de pe internet cu 400 de lei, foarte frumos, așa buchet în Moldova este 800, bomboniere nu avem, invitațiile le-am trimis online la tineret, părinții și nașii au invitat oaspeții fără invitaţii. Se poate de economisit chiar dacă faci nunta din banii tăi și chiar dacă vrei totul să fie perfect

Rochia o puteți lua de la Odessa sau Cernăuți, invitatiile și plicurile le-am facut singură, fără bombiniere, buchetul miresei și butoniera mirelui am făcut singură, accesorii pentru păr am comandat pe aliexpress (la noi costă 1000 de lei), pantofii de culoare bej că îi port și acum, asta cam pe ce am economisit eu

1. Decor nu, în multe cazuri sălile au o arcă sau ceva pentru întâmpinare
2. Bol/cutie pentru strâns banii, deasemenea multe săli au, iar dacă e în stare bună, luați, pe nimeni în afară de voi nu interesează în ce se strâng banii
3. Mărturii, cât de scumpe ar fi, deseori sunt uitate pe masă (eu personal am înlocuit mărturiile cu poze imprimate pentru invitați, de la întâmpinare, am oferit la sfârșitul petrecerii)
4. Panoul pentru liste, dacă sala îl are, la fel luați-l
5. Mașină fițoasă la comandă, în cazul în care aveți dvs sau rudele dvs mașină
6. Confeti pentru primul dans (deseori sunt nereușit sparte, nu la timp, iar copiii aleargă să strângă de jos petale sau ce mai sunt, astfel umbrind din primul vostru dans, plus incomodându-vă mișcările.
Și multe altele...”

Nu face să da-ți bani pe: dansatori, decor, escortă și focuri de artificii. Asta e părerea mea!

Invitațiile, buchetelele, plicurile pentru bani le-am făcut singură, decorul tot singură. Nu se merită de dat bani pe kandy bar, noi am achitat 3000 de lei pentru 280 de prajituri și nu a ajuns la toți, erau atât de mici. Da, e frumos, dar nu se merită, de așa bani cumpărați din magazin o mulțime. Noi am ales sala frumoasă la care meniul era scump și lumea, vă zic sincer nu a avut ce mânca, o rușine am pățit măcar că nu am facut meniu deloc ieftin, deci optați pentru sala care gătește gustos și mult, dar nu pentru frumusețe”.

Eu știu pe ce să NU economisești! Pe verighete, foto și „mire”, doar asta va rămâne în timp după nuntă!”

Investiți în foto-video și odihnă, că asta doar și rămâne amintire, faceți o fotosesie mai neobișnuită, nu uitați de cei dragi. Noi din grabă de la sală nici poze cu apropiții nu avem. Avem doar cu ei de la studiou, bine că am repartizat fotosesie înainte de sală, de altfel nu aveam poze cu părinții deloc. În rest nu se merită să investești în nimic. Să întorc timpul înapoi avea să fac o nuntă restrânsă, fără oaste și mai nuștiu ce. Ce parcă stau și mă văd cu toți oamenii ceea? Așa că bine că faceți doar cu cei apropiați. Succese și pregătiri frumoase”.

Noi fix așa nu am dorit nuntă mare, fără fudulie și am făcut doar cu apropiații. Totul a fost Super și vesel. Am ales sala care era deja decorată și nu am cheltuit nimic pe decor. Mașini în chirie nu am luat deoarece practic fiecare au venit cu mașinile lor. Dansatori nu am avut, a fost muzică vie și mult tineret care a facut multă veselie. Nu am vrut să economisim pe foto/video deoarece amintirile rămân pe viață. Fourchetul ni l-a facut sala cadou”.

Muzica cu mai mulți instrumentiști, acum aș opta pentru Dj, un meniu mai mic (a rămas foarte multă mâncare)

Noi avem nunta peste o lună. Am luat un local care deja este amenajat și nu are nevoie de decor. Nu dau invitații, nu vom avea mărturii, fără dansatori, fără invitat special, fără dezbrăcatul miresei, adică fără „tradiții", DACĂ le mai putem numi așa. Vreau o rochie lejeră și nu foarte scumpă, să nu stau toată seara lemn ca nu cumva să o murdăresc și pe urmă să mă stresez să o vând. Aș mai scoate ceva și încă mă gândesc ce

Noi am ales Dj, nu lăutari. Am economisit în jur la 2000€. Puteți să alegeți să faceți nunta în aer liber, respectiv nu veți avea nevoie de mult decor”.

Invitații (acuma nu le-as face deloc). Decor (au sălile destul de drăguțe, plus la asta, e doar moftul miresei, pe care în seara nunții nu prea o să-l bagi în seamă). Mărturii (aș renunța la ele). Floricele și nebunii de însemnat tineretul (alegeți ceva cât mai simplu și comod, nu concarde imense). Limuzine sau alte mașini scumpe închiriate (poze pe mașini sigur nu o sa faceți)”.

 

Foto simbol: wedus.online

Adaugă comentariu