Trucuri simple care te ajută să crești un copil fericit

Trucuri simple care te ajută să crești un copil fericit

Și ce ar putea fi mai important pentru un părinte dacă nu fericirea propriului copil?! Din păcate, mai sunt părinți care se plâng că nu le reușește să își educe copilul așa cum și-ar dori și că aceștia mai mereu sunt triști, deprimați ori nemulțumiți. După ce s-au făcut mai multe studii, specialiștii au descoperit că există o serie de trucuri, care îi pot ajuta pe părinții să crească copii fericiți, iar cele mai simple sunt următoarele 5:

1. Întoarce-te la job!

Chiar dacă ți se pare greu să îți lași copilul în grija unei alte persoane și să te întorci la job, acest lucru poate avea o mulțime de beneficii pentru copilul tău. O cercetare care a studiat 50000 de adulți din 25 de țări a arătat că la maturitate, fiicele mamelor care s-au întors rapid la muncă, au fost propuse pentru posturi mult mai importante și au câștigat sume mai mari de bani. În plus, studiul a scos la iveală că mamele care s-au orientat către carieră după naștere au crescut copii fericiți și sănătoși, riscul de obezitate scăzând în mod considerabil în cazul acestora, potrivit huffingtonpost.com.

2. Stabilește ora de culcare foarte devreme.

Cercetările au arătat că acei copii care se culcă foarte devreme se dezvoltă mult mai bine atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional sau cognitiv. Astfel, acest obicei îi poate ajuta pe cei mici să evite apariția problemelor asociate odihnei, și nu numai, că vor avea o putere de concentrare mai mare și vor obține rezultate mai bune la școală, iar starea lor de spirit va fi mult mai bună.

3. Renunță la telefon!

Dacă vrei să crești un copil fericit este nevoie să îți schimbi chiar tu comportamentul. Un copil fericit are nevoie de multă atenție din partea părinților, motiv pentru care trebuie să renunți la tehnologie atunci când ești în preajma celor mici. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Illinois a arătat că părinții dependenți de telefonul mobil au tendința de a se îndepărta de copiii lor. Cei mici vor adopta un comportament agresiv, rece, iar relația cu părinții se va deteriora treptat.

4. Cântă alături de cei mici!

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Montreal a arătat că muzica are capacitatea de a-i calma pe cei mici și de a le dezvolta acestora abilitățile de comunicare socială. Astfel, părinții care își fac timp pentru a cânta alături de cei mici au mai multe șanse să crească copii fericiți și sociabili.

5. Fă sport!

Părinții activi sunt un exemplu pentru copiii lor, ceea ce înseamnă că și aceștia vor fi mult mai interesați de tot ce ține de sport și un mod sănătos de viață.

 

Sursa: avantaje.ro

Adaugă comentariu